HALLE – Meer dan twintig creatieve workshops tijdens de tweede editie van Lab Curieus

HALLE – Meer dan twintig creatieve workshops tijdens de tweede editie van Lab Curieus

Dsc_3505_01__large_
 
Macra_mee_2
 
Macra_mee__large_
 

Vanaf vrijdag 1 februari tot eind maart 2019 toveren Archeduc en CC ‘t Vondel de oude post om tot de ultieme werkplek voor creatieve geesten. Voor de tweede keer organiseert Lab Curieus een uitgebreid programma met meer dan twintig workshops, inspirerende demonstraties en ateliers. Lasercutting, weven, creatief ontwerpen, fotografie en schilderen,  zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Een van de blikvangers van de nieuwe editie is het groepsproject Macra – Mée . Daarbij wordt in groep aan een enorme wallhanging geknoopt. De deelnemers maken kennis met een aantal basistechnieken van Macramé en gaan daarna samen aan de slag.

“Met dit project willen we zo veel mogelijk mensen uit de regio samen laten werken aan een uniek kunstwerk” zegt Hilde Geirnaert van Archeduc.

“Het werk zal in de loop van de weken veranderen, evolueren en groeien. Het eindresultaat ligt volledig in de handen van de deelnemers en zal achteraf op verschillende plaatsen in Halle te zien zijn.”

Voor een greep uit het uitgebreid aanbod vindt men op www.labcurieus.be . Voor de workshops van Lab Curieus moet je vooraf inschrijven, maar de deuren

staan altijd open voor nieuwsgierigen. “We richten de Oude Post bewust twee maand lang in als creatief atelier. Zo krijgt iedereen de kans om te experimenteren, samen te leren en elkaar te inspireren”, zegt Hilde Reinaert.

 Op drie vrijdagenavonden in februari zijn er gratis open ateliers. Daar kan je jouw projecten komen verfijnen bij een hapje en een drankje. Op drie zondagen kan je ook heerlijk komen ontbijten in Lab Curieus. Tegelijkertijd zijn er demonstraties en ateliers van creatieve makers rond specifieke thema’s en technieken.

Lab Curieus 2019 loopt van 1 februari tot 24 maart 2019 in de Oude Post, Kardinaal Cardijnstraat 9, 1500 HALLE.

Info en inschrijvingen www.labcurieus.be  


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile - ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 20 jan 2020
Roger Swalens | 20 jan 2020
Roger Swalens | 17 jan 2020
Roger Swalens | 16 jan 2020
Roger Swalens | 16 jan 2020

archief