HALLE – WZC Sint-Augustinus start praatcafé's als primeur in stad Halle

HALLE – WZC Sint-Augustinus start praatcafé's als primeur in stad Halle

Praatcaf___dementie_1
 

Als eerste in de stad Halle start WZC Sint-Augustinus met praatcafé's dementie. Een praatcafé dementie is een informatiemoment met een vast programma en rond een vooraf bepaald aspect van dementie als thema. Personen met dementie, familieleden, mantelzorgers, hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn welkom. Het is gratis en zonder inschrijvingsverplichting. Nadien is er gelegenheid tot vragen stellen en ervaringen uitwisselen. WZC Sint-Augustinus is gastheer op 26 februari, 17 april, 26 september en 12 november.

In april gaat het praatcafé gepaard met een mooie verteltheatervoorstelling "MIST, mijn moeder en ik". In 'Mist, mijn moeder en ik' vertelt Leen Persijn over de ervaringen met haar dementerende moeder, en hoe zij zelf met vallen en opstaan leert omgaan met dementie. De actrice vertelt over het falend geheugen, het verward gedrag, de agressies, de onrust en de achterdocht van haar moeder. Ze doorspekt dit met hilarische anekdotes, poëzie en liederen. Leen Persijn wil met haar voorstelling het taboe rond de ziekte van Alzheimer en dementie doorbreken.

In november is hoofdverpleegkundige Inge Soufnaguel van de beschermde afdeling Het Kasteel van het WZC zelf de centrale spreker.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 12 aug 2019
Marc Sluys | 11 aug 2019
Marc Sluys | 09 aug 2019

archief