HALLE - Geert De Poorter van Villa Servais verkozen tot Man van het Jaar 2018

HALLE - Geert De Poorter van Villa Servais verkozen tot Man van het Jaar 2018

Dsc_7243
 
Dsc_7241
 
Dsc_7237
 
Dsc_7235
 
Dsc_7238
 

Geert De Poorter, eigenaar van de Villa Servais die het restauratiedossier van de statige villa op de rails kreeg, werd door de Halse Persclub verkozen tot Man van het Jaar 2018. Tweede in de jaarlijkse verkiezingsronde werden ex aequo met evenveel stemmen Natuurpunt Halle voor de uitgave van het boek over het Hallerbos en de Confrérie van de Vaantjesboer die in 2018 met luister de zestigste verjaardag van reus Vaantjesboer vierde.

 

Veertig jaar al staat de Villa Servais in halle leeg. Het statige pand, gebouwd door de bekende architect Jean-Pieter Cluyzenaer, was ooit het woonhuis en de werkplek van de Halse muzikant en componist Adrien François Servais. Later werd het ook nog een huis waar rijkswachtersgezinnen onderdak vonden en het werd ook een tijd gebruikt als school. Maar de laatste veertig jaar takelde het gebouw steeds verder af. Tot Geert De Poorter en zijn familie de Villa Servais van een projectontwikkelaar over kochten. Via allerlei kleinere projecten gaf hij de magie van de villa terug, in afwachting van de definitieve restauratie die deze lente start.

 

"Zo klonk er vorig jaar voor het eerst terug cellomuziek in de villa, er werden kleinere deelrestauraties gedaan van gevelornamenten en de leeuwen aan de inkom. Voor het eerst konden in 2018 mensen terug rondwandelen in de villa. De familie De Poorter organiseerde een reünie van leerlingen die er ooit naar school gingen en liet een mooie film maken over deze brok erfgoed. Kortom: Halle leeft opnieuw mee met de Villa Servais. De villa is opnieuw een beetje van hen", motiveerde Ingrid Depraetere, voorzitter van de Halse Persclub de keuze. 

 

De tweede plaats in de verkiezing wordt gedeeld door Natuurpunt Halle en de Confrérie van de Vaantjesboer. Een tiental auteurs en fotografen brachten het magische Hallerbos in al zijn facetten in beeld. Een succesvolle growfunding zorgde er voor dat het boek ook stijlvol kon uitgegeven worden. 

 

De Confrérie van de Vaantjesboer zette in 2018 reus Vaantjesboer in de kijker die zijn oorspronkelijke outfit terug kreeg en op tal van plekken in Vlaanderen uitging.

 

Tijdens de prijsuitreiking werd ook journalist Felix Merckx gevierd voor meer dan veertig jaar journalistieke activiteiten in Halle. Hij besloot onlangs een punt te zetten achter zijn carrière.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2019
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 20 jan 2020
Roger Swalens | 20 jan 2020
Roger Swalens | 17 jan 2020
Roger Swalens | 16 jan 2020
Roger Swalens | 16 jan 2020
Roger Swalens | 15 jan 2020

archief