Bouw Zuidbrug: Nieuw tijdelijk jaagpad wordt in gebruik genomen

Bouw Zuidbrug: Nieuw tijdelijk jaagpad wordt in gebruik genomen

Dsc_3562__large_
 

Het nieuw tijdelijke jaagpad langs het kanaal naar Charleroi is deze week in gebruik genomen. Dat laat de Vlaamse Waterweg weten. Dankzij dit tijdelijk jaagpad kunnen fietsers en voetgangers nog steeds van Halle naar Lembeek tijdens de oeverwerken. De oevers worden er verstevigd om de bouw van de nieuwe Zuidbrug mogelijk te maken.  

 

Binnenkort start de Vlaamse Waterweg met de bouw van de Zuidbrug, deze brug zal het Bevrijdingsplein rechtstreeks over het kanaal verbinden met de wijk Sint-Rochus (Vogelpers). Maar eerst moeten de oevers langs het kanaal waarop de brug zal rusten, verstevigd worden. Hierdoor is het jaagpad langs de kant van de sporen tijdelijk buiten gebruik en dit vanaf de Bospoortbrug.

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, heeft de Vlaamse Waterweg een nieuw tijdelijk jaagpad aangelegd. Goed voor een investering van 220.000 euro. Door deze minder-hindermaatregel kunnen fietsers en voetgangers nog steeds vlot van Lembeek naar Halle en omgekeerd.

 

Start oeverwerken

Voorts start de aannemer met de ontbossing van een tweede zone langs het vroegere jaagpad (aan de kant van de sporen). Dit is nodig voor de bouw van een nieuwe oeverwand. Een deel van het verdwenen groen wordt hier na de werken opnieuw heraangelegd (0,42 ha). Het andere deel wordt ruimschoots gecompenseerd met een nieuw bos nabij het kasteelpark van Lembeek (1,5 ha).

Aan de andere kant van het kanaal (zijde Suikerkaai) wordt de wegenis naar de KMO-zone aangepast. Op die manier is er voldoende werfruimte voor de aanleg van een betonnen palenwand langs de linkeroever. De doorgang voor het verkeer naar de KMO-zone blijft gegarandeerd.

 

Voor meer informatie over de aanleg de Zuidbrug kan u terecht op de website www.hallemaalbruggen.be en www.kanaalnaarcharleroi.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2019
Sam Herremans
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 12 aug 2019
Marc Sluys | 11 aug 2019
Marc Sluys | 09 aug 2019

archief