Inschrijven in kleuter, basis – of secundaire school in HALLE? Eerst online aanmelden!

C21

Inschrijven in kleuter, basis – of secundaire school in HALLE? Eerst online aanmelden!

College_halle_
 

Wil je je kind inschrijven voor een kleuter- of lagere school? Dan moet je hem/haar aanmelden via het centraal aanmeldingsregister. En voortaan vragen we ook de leerlingen die naar het eerste jaar secundair onderwijs gaan, om zich eerst aan te melden.

 

Waarom een centraal aanmeldingsregister?

Met het centraal aanmeldingsregister zorgt Halle ervoor dat alle ouders evenveel kansen krijgen om hun kind in te schrijven in hun favoriete school. We voorkomen ook dat ouders dagenlang moeten kamperen aan de schoolpoort tijdens de inschrijvingsdagen. 

 

Halle werkt voor het centraal aanmeldingsregister voor de kleuter- en lagere school samen met de buurgemeenten Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. Alle scholen van alle netten zijn ook aangesloten. Voor het secundair onderwijs zijn naast Halle ook de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Lennik en Sint-Genesius-Rode bij het aanmeldingsregister betrokken.

 

Het online aanmeldingssysteem heeft de laatste jaren zijn nut zeker al bewezen. De aanmeldingen van de jongste instappertjes bijvoorbeeld hebben in 9 van de 10 gevallen geleid tot een inschrijving in de school van eerste keuze. 

ONDERWIJS

Aanmelden voor basisscholen in Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw

·         Voor wie?

Alle kinderen geboren in 2017 en die (in de loop van) volgend schooljaar 2019-2020 of in september 2020 voor het eerst naar school gaan, kunnen zich binnenkort aanmelden. Dit geldt ook voor alle oudere kinderen die nog niet naar school gaan of willen veranderen van school.

·         Hoe aanmelden en inschrijven?

1. Meld je kind aan tussen 18 maart en 5 april op www.basisschool-aanmelden.be. Er is voorrang voorzien voor broers, zussen en kinderen van het personeel in een school. (Op voorwaarde dat de school van de broer/zus ook als eerste schoolkeuze wordt opgegeven)

2. Eind april krijg je een e-mail waarin staat in welke school je jouw hartendief mag inschrijven.

3. Ga naar de toegewezen school en schrijf je kind in tussen 6 mei en 24 mei 2019.

·         Hoe verloopt de toewijzing van de school?

Op de eerste plaats houdt het aanmeldingsregister rekening met jouw schoolkeuze. Als er te weinig plaats is in die school, wordt er gekeken naar de afstand tussen de woonplaats en de school.

·         Infoavond op 18 februari

Heb je vragen over de procedure van aanmelden en inschrijven? Kom naar de infoavond op maandag 18 februari om 20u in JC De Kazerne (Leide 3).

 

NIEUW: Aanmelden voor secundaire scholen in Halle, Beersel, Sint-Genesius-Rode en Lennik

·         Voor wie?

Ook alle leerlingen die in september 2019 starten in het eerste jaar secundair onderwijs, moeten zich voortaan eerst aanmelden. Deze maatregel geldt niet voor wie zich wil inschrijven voor de hogere leerjaren of het buitengewoon secundair onderwijs.

·         Hoe aanmelden en inschrijven?

1. Meld je kind aan tussen 14 maart en 5 april op www.secundar-aanmelden.be. Er is voorrang voorzien voor broers, zussen en kinderen van het personeel in een school.

2. Eind april krijg je een e-mail waarin staat in welke school je jouw tiener mag inschrijven.

3. Ga naar de toegewezen school en schrijf je kind in tussen 6 mei en 7 juni 2019.

·         Hoe verloopt de toewijzing van de school?

Op de eerste plaats houdt het aanmeldingsregister rekening met jouw schoolkeuze. Als er te weinig plaats is in die school, zal toeval bepalen wie waar wordt toegewezen. Je kan enkel worden doorverwezen naar een school die je in jouw voorkeuren opgaf. 

·         Infoavond op 13 maart

Heb je vragen over de procedure van aanmelden en inschrijven? Kom naar de infoavond op woensdag 13 maart om 20u in CC ’t Vondel (J.Possozplein 40)

 

Heb je geen computer? Of heb je hulp nodig bij het aanmelden?

De medewerkers van jeugd & onderwijs (JC De Kazerne, Leide 3) helpen je graag verder op:

·  maandag 18 maart: 9u tot 12u - 14u tot 16u

·  woensdag 20 maart: 9u tot 12u - 14u tot 16u

·  vrijdag 29 maart: 9u tot 12u - 14u tot 16u

 

Info: cluster jeugd en onderwijs | www.basisschool-aanmelden.be | jeugd@halle.be | T 02 365 97 13

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2019
Marc Sluys
foto Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief