Bloedrelikwie van de H.Paus Johannes-Paulus II komt naar HALLE

Bloedrelikwie van de H.Paus Johannes-Paulus II komt naar HALLE

Relikwie_jpii_nr_4
 
Relikwie_jpii_nr_2
 

Het klooster van de zusters Sacramentinen is in volle voorbereiding voor de komst van de bloedrelikwie van de heilige Paus Johannes Paulus II. De meesten onder ons kennen deze paus nog die van 1978 tot 2005 de Katholieke Kerk leidde. Zijn pausschap was een heel bijzondere periode, met de aanslag op zijn leven in 1981, zijn vele wereldreizen, zijn talloze publicaties. 

Maar het meest herinneren we ons nog de laatste weken en dagen, waar hij een groot getuigenis gaf van vertrouwen in het lijden. Zijn doodsstrijd werd door miljoenen mensen biddend mee begeleid. In 2014 werd Johannes Paulus II heilig verklaard. 

 

In het priesterseminarie van s'Hertogenbosch (Nederland) kregen ze de beschikking van een bloedrelikwie,(een druppel bloed op een stuk stof) van deze heilige paus. Nu komt deze relikwie voor een noveen (9 dagen) naar België, naar Halle, naar het Monasterium van het H. Sacrament. De zusters willen zoveel mogelijk mensen de kans geven om deze relikwie te vereren. 

 

De plechtige ontvangst van de relikwie gebeurt nu zaterdag (16 februari) in een H.Mis om 15.00u. Zondag 17 februari is er een H.Mis rond de relikwie om 8.30. Van maandag 18 februari tot vrijdag 22 februari zijn er iedere dagen drie H.Missen met zegen van de relikwie, om 9.00u en 15.00u en 19.00u. Op zaterdag 23 februari zijn er 2 H.Missen : om 9.00u en 15.00u Op zondag 24 februari sluit de noveen in de zondagsmis van 8.30u. 

 

Paus Johannes Paulus II is een grote patroon en voorspreker voor alle zieken. De grote kapel van de zusters zal iedere dag open zijn. 

 

Info nodig ? kloosterhalle@telenet.be of op de Facebookpagina van de zusters "Zusters Monasterium" 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2019
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 18 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Olaf Feldberg | 17 jun 2019
Olaf Feldberg | 15 jun 2019

archief