Valck & Wouters stellen hun burgerplatform voor in HALLE

Valck & Wouters stellen hun burgerplatform voor in HALLE

Editiepajot_halle
Erik Vranken, Wilfried Wouters en Bart De Valck stellen hun burgerplatform voor in Halle
 

Groen, Vlaams, Veilig en leefbaar, dat is de inzet van een nieuw burgerplatform voor Halle-Vilvoorde. Het platform heet ‘Valck & Wouters’ en zal vooral actief zijn via sociale media. De bedoeling is inwoners van Halle-Vilvoorde een stem te geven en de politici wakker te schudden. Op de eerste plaats door het probleem in de openbaarheid te brengen en bespreekbaar te maken.

Bart: “Je veilig voelen in je eigen wijk en mensen in het Nederlands kunnen aanspreken is een thema vandaag. Ook jonge mensen in H-V voelen de druk, ze zijn bezorgd om het groen karakter en leefbaarheid van hun streek. Dat leeft in H-V. Er zijn ook jonge koppels die verhuizen omdat de scholen te snel te sterk veranderen.”

Die bezorgdheid en verhalen willen Va&W via een Facebookgroep, Twitter en Instagram delen. Het is een uitnodiging aan de inwoners van Halle Vilvoorde om hun stem te laten horen in het debat. Via sociale media willen ze het probleem van demografie, sociologie en taal bespreekbaar maken. Een probleem dat volgens de initiatiefnemers wel leeft onder de bevolking, maar niet naar buiten komt.

Op de Facebookpagina zullen Va&W dagelijks nieuws delen over H-V. De pagina wil de ‘klokkenluider’ zijn voor het tekort aan middelen in gemeenten in H-V en de gevolgen daarvan. Maar natuurlijk worden de volgers uitgenodigd om dat ook te doen en nieuws te posten over hun eigen gemeente, wijk en straat. Het is de bedoeling dat de Facebookpagina een eigen leven gaat leiden.

Meer info: neem zeker eens een kijkje op de facebookpagina ‘Valck&Wouters’

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2019
Sam Herremans
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 18 jun 2019
Olaf Feldberg | 17 jun 2019

archief