HALLE - De relikwie van de heilige paus Johannes Paulus II trekt veel bedevaarders

C21

HALLE - De relikwie van de heilige paus Johannes Paulus II trekt veel bedevaarders

Dsc_8280
 
Dsc_8281
 
Dsc_8297
 
Dsc_8322
 

We schreven vorige week al over de bijzondere gelegenheid die bij de Halse slotzusters te gebeuren stond. Vanuit Nederland kwam de relikwie van de heilige paus bij de zusters Sacramentinen terecht. Negen dagen lang (in de kerk noemen ze dat een noveen) kunnen gelovigen bidden, zegening en verhoring vragen.

 

Voorbije zaterdag werd de relikwie plechtig onthaald in een goed bijgewoonde H.Mis. Met zang en wierook, een sprekende homilie van priester Serge en een massa noveenkaarsen werd toen de noveen ingezet.

 

Op zondag was het weer raak : het kloosterkerkje zat helemaal vol en de ganse dag door kwamen er bedevaarders van over het hele land.

 

Zuster Marie-Angela is heel tevreden. "Als slotzusters proberen we de gelovigen de weg naar Jezus te laten hervinden. Deze relikwie van Paus Johannes-Paulus II helpt veel mensen daarbij."

 

Zieken en lijdenden, stervenden en mensen met grote vragen zoeken hulp en verhoring voor hun diepste noden.

 

De relikwienoveen gaat de ganse week nog door. De kloosterkerk van de zusters is de ganse dag open.

 

Van maandag 18 februari tot en met vrijdag 22 februari zijn er H.Missen met relikwie-zegening om 9.00u, 15.00u en 19.00u.

 

Zaterdag de 23e zijn er 2 H.Missen om 9.00u en 15.00u en zondag 24 februari sluit de noveen in de hoogmis van de zusters om 8.30u.

 

De zusters Sacramentinen zijn in Halle sinds 1905. Zij bidden de ganse dag door voor iedereen, en doen dat voor het tabernakel.

 

Ze heten ons allen welkom, in goede en kwade dagen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2019
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief