HALLE – Ode van de meesters van het orgel op zaterdag 23 maart

HALLE – Ode van de meesters van het orgel op zaterdag 23 maart

Stad_halle

De KERKRAAD SINT-VINCENTIUS BUIZINGEN, DAVIDSFONDS HALLE en de KON. GESCHIED- en OUDHEIDKUNDIGE KRING HALLE nodigen iedereen uit op een ODE aan de MEESTERS van het ORGEL Een concert naar aanleiding van het inspelen van het gerestaureerde Van Peteghemorgel in het kader van de Nacht van de Geschiedenis, georganiseerd door het Davidsfonds, met als thema: “Meesterschap”.

De restauratie van het Van Peteghemorgel is een knap staaltje van meesterschap van de orgelbouwer Verschueren uit Ittervoort (Nederland) en de ontwerper van het restauratiedossier Wim Winters uit Hechtel-Eksel.

Twee ‘Meesters in de muziek’vervolledigen het selecte gezelschap. Het orgel wordt ingespeeld door Wouter Dekoninck en het koor Vox Veroni o.l.v. Anja Dierickx brengt de mooiste barokmuziek en roept de tijdsgeest op van de vroege jaren 1800, toen het orgel door Van Peteghem werd afgeleverd.

Sint-Vincentiuskerk van Buizingen zaterdag 23 maart 2019 om 19.30 u


 Kaarten in voorverkoop (vanaf 10 februari): € 10

zijn verkrijgbaar bij Hubert Sergeant (organist), Hugo Langbeen (kerkraad), Guy Lernout (Davidsfonds), Dirk Vandenplas (K.G.O.K.H.).

Kaarten aan de kassa: € 12


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2019
Devogeleer Emile
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 jun 2020
Sam Herremans | 21 jun 2020
Marc Sluys | 15 jun 2020

archief