HALLE -Ook HBO5 studenten verpleegkunde geven gezondheidsvoorlichting omtrent beroertezorg

HALLE -Ook HBO5 studenten verpleegkunde geven gezondheidsvoorlichting omtrent beroertezorg

Sint_guidon2
 
Sint_guidon_3
 
St_guidon1
 

Op woensdag 13 maart werkten de laatste jaarsstudenten van de opleiding HBO5 verpleegkunde van het Sint-Guido-Instituut te Anderlecht mee aan de onderwijsdag binnen de week van de zorg. Op diverse locaties waaronder de inkom van het Sint Maria ziekenhuis te Halle werd er aan voorbijgangers informatie gegeven over het herkennen van een beroerte. De week van de zorg staat immers in het teken van beroertezorg. Jaarlijks worden duizenden mensen getroffen door een beroerte, deze wordt veroorzaakt door een vernauwing, verstopping of het barsten van een bloedvat in de hersenen. Het tijdig herkennen en het onmiddellijk inroepen van hulp is dan ook van cruciaal belang.

Voorbijgangers werden gesensibiliseerd, kregen informatie over hou je een beroerte kan herkennen en hoe je moet optreden. Daarnaast werden de voorbijgangers ook aangezet de app. 112 te installeren op hun smartphone, want hoe vlugger men geholpen is hoe groter de kans op herstel.

Met dit initiatief willen de HBO5 studenten verpleegkunde ook aangeven dat zij als volwaardige verpleegkundigen met een drie jarige opleiding binnen hoger onderwijs ook aandacht hebben voor preventie en kennis hebben in het geven van gezondheidsvoorlichting aan de bevolking. Vaak wordt deze beroepsgroep vergeten wanneer men het over verpleegkundigen heeft, met actie tonen de HBO5 verpleegkundigen aan dat ook zij hierin “hun mannetje” kunnen staan.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2019
Devogeleer Emile
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 18 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Olaf Feldberg | 17 jun 2019
Olaf Feldberg | 15 jun 2019

archief