Kinderboek Het Bloebelletjesbos vers van de pers in HALLErbos

C21

Kinderboek Het Bloebelletjesbos vers van de pers in HALLErbos

Boebellekesboek_
Koen De Rijck, Rik DeWulf, Ruth Brillens en enthousiaste schoolkindjes ©Ingezonden foto
 

Deze namiddag werd in het Hallerbos onze nieuwste spruit verwelkomd: ‘Het Bloebelletjesboek’ is geboren! De trotse ouders zijn Ruth Brillens en Rik DeWulf. Het Bloebelletjesboek is het resultaat van een geslaagde crowdfundingactie. Van de 1000 exemplaren zijn er intussen al meer dan 400 de deur uit.

Het Bloebelletjesbos is een kinderverhaal dat geïnspireerd is op het Hallerbos. Jaarlijks wordt dit bos voor een aantal weken een heus paars sprookjesbos. Welke magische wezentjes zorgen toch voor dit bloemenfeest? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat die bloemetjes nog lang blijven bestaan?

Ruth Brillens, leerkracht uit de streek, schreef dit educatieve verhaal en Rik DeWulf van Studio DeWulf voorzag het van prachtige tekeningen. Het verhaal werd begin 2017 uitgegeven in de vorm van een kamishibaï, een Japanse vertelvorm met een mini-theater. Nu ligt het verhaal dus als kinderboek ook in de winkelrekken. 

Het verhaal is voor een deel realistisch en educatief, maar er zitten ook fantasierijke figuren in. Het Hallerbos verleent zich immers tot het bedenken van wonderlijke verhalen, zeker tijdens de bloei van de wilde hyacinten. Maar het naleven van de regels is er zeer belangrijk om het bloemenfeest te verzekeren.

Te koop (15,99 euro) o.a. bij Toerisme-dienst van Halle, Standaard Boekhandel Halle, Dagbladhandel Bij Nathalie in Buizingen, Dagbladhandel Carpe Diem in Dworp, News Shop Sonja in Alsemberg en Dagbladhandel Ypsi in Sint-Genesius-Rode.

Vanaf het paasweekend tot 5 mei is het boek ook te koop in het Hallerbos, samen met zijn grote broer ‘het Hallerbos’.

De opbrengst van het kinderboek gaat naar extra natuur in de omgeving van het Hallerbos. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief