Heel wat activiteiten bij BOON Lembeek tijdens Tour de Geuze

Heel wat activiteiten bij BOON Lembeek tijdens Tour de Geuze

Img_3667
Voor de eerste keer is er ook een jogging doorheen de brouwerij. Foto Marc Sluys
 

 Op 4 en 5 mei vinden de openbrouwerijendagen van het Pajottenland plaats. Toer de Geuze is uitgegroeid tot een van de grootste bier-evenementen van België waar bezoekers van over de hele wereld naartoe komen. Ook Brouwerij Boon opent dat hele weekend wijd haar deuren voor iedereen. Zaterdag kan de brouwerij bezocht worden van 11u tot 21u, zondag van 10u tot 18u. De toegang is gratis.

Er valt heel wat te beleven - Het hele weekend door kan je de brouwzaal en de eikenhouten vaten (foeders) ontdekken, alle bieren van Boon proeven en genieten van livemuziek. Deze editie zal de Proeversbar geopend worden waar heel wat flessen Oude Geuze te proeven zijn uit de privévoorraad, een “specialleke” voor de geuzeliefhebber. Op zaterdag zal de livemuziek verzorgd worden door de muziekfanfares van verschillende Paassoldaten verenigingen van Lembeek en D’hopmaten. In de pop-up biershop kan je de bieren van Boon, glazen, en verzamelobjecten aankopen.

Neem de boot in Halle – Er zijn heel wat transportmiddelen waarmee je naar Brouwerij Boon kan komen. Te voet, met de trein (afstappen in station Lembeek, via uitgang Brouwerij Boon), de fiets en uiteraard ook de auto. Brouwerij Boon zet opnieuw een boot in op het kanaal Brussel-Charleroi: Gratis kan je tussen de Suikerkaai in Halle een boot nemen die heen en terug naar Lembeek vaart. De tocht duurt een half uurtje waarna je in Lembeek afstapt op 3 minuutjes wandelafstand van Brouwerij Boon. 

Nieuw: Geuze Boon Jogging - Voor zij die het weekend graag op een sportieve manier inzetten, kan je zaterdag 4 mei meedoen aan de Geuze Boon Jogging. Deze start om 11u30 naast de brouwerij in de Zuiderstraat ter hoogte van perron 1 van het station van Lembeek. Tijdens deze Pajotse jogging van 5,4km loop je door de brouwerij en enkele andere locaties in Lembeek. De eindstreep ligt terug in de brouwerij waardoor je na de jogging kan genieten van wat verfrissing en lekkere streekgerechten. Hiervoor kan je je inschrijven via geuzejogging@boon.be. Deelnemers betalen €5 cash per persoon ter plaatse en krijgen na de jogging nog een origineel aandenken van de brouwerij.

Schaarbeekse Kriek Boon - Schaarbeekse krieken zijn een zeer uniek, zeldzaam en hoogkwalitatief soort krieken. Brouwerij Boon wist een deel krieken van de oogst uit 2018 te bemachtigen en heeft hier een éénmalige productie traditioneel kriekenbier mee gemaakt. De flessen Oude Schaarbeekse Kriek Boon zullen nog in het magazijn liggen rijpen, maar tijdens Toer de Geuze zal het publiek reeds een voorsmaak krijgen van dit uitstekende lambiekbier!

6e maal Oude Geuze Megablend 2019  - Ondertussen is het traditie dat Horal zijn Oude Geuze Megablend uitbrengt met Toer de Geuze. De mengeling bestaat uit jonge en oude lambiek afkomstig van Boon en zeven andere deelnemende stekers en brouwers. De Megablend kan dat weekend geproefd en aangekocht worden bij brouwerij Boon.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 07 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 06 dec 2019
Roger Swalens | 04 dec 2019
Devogeleer Emile | 03 dec 2019
Devogeleer Emile | 03 dec 2019
Marc Sluys | 01 dec 2019

archief