Op zoek naar drie verdachten met helikopter en hond in HALLE

Op zoek naar drie verdachten met helikopter en hond in HALLE

Politielogo_heel_goed_20103_p200

Terwijl u hopelijk rustig ligt te slapen, rijden onze inspecteurs iedere nacht patrouille. Waakzaam en op zoek naar verdachte handelingen en voertuigen. Ook tijdens de nacht van 16 op 17 april 2019 was dit niet anders en waren de politiediensten belast met algemeen toezicht. 

Verdacht voertuig

Rond 2 uur deze nacht werd zo een verdacht voertuig opgemerkt en wou de ploeg overgaan tot controle. Echter trachtte het voertuig de vlucht te nemen door de lichten te doven en weg te rijden. Via de radio gaven de ploegen het kentekenplaat door en bleek dat deze geseind stond als gestolen. Onze inspecteurs stonden meteen op scherp en een ploeg in bijstand snelde ter versterking. Het verdacht voertuig werd klemgereden. Nipt kon een aanrijding vermeden worden. Uiteindelijk kon het voertuig tot stilstand worden gebracht op de binnenring R0 ter hoogte van de N203A. Drie verdachten verlieten het voertuig en namen te voet de vlucht.

Luchtsteun en speurhond

Een perimeter werd ingesteld om de vluchtwegen van de verdachten zo goed mogelijk in te perken. Bijstand werd gevraagd aan federale wegpolitie, RAGO (luchtondersteuning) en een speurhond. En mede dankzij deze bijstand kon één van de verdachte na een grondige doorzoeking worden geïntercepteerd en van zijn vrijheid beroofd. De twee andere verdachten konden niet meer worden aangetroffen.

Gestolen voertuig

Het voertuig bleek gestolen te zijn in Waterloo rond eind januari. In het voertuig werden inbrekersmateriaal en gestolen goederen aangetroffen van feiten gepleegd bij een firma in de nabije omgeving. De verdachte zelf bleek een man te zijn van vreemde nationaliteit. Hij had geen identiteitsdocumenten noch verblijfsdocumenten bij. De persoon zal vandaag nog worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 12 aug 2019
Marc Sluys | 11 aug 2019
Marc Sluys | 09 aug 2019

archief