Uitvaart Paul Severs: kom met het openbaar vervoer naar Halle!

C21

Uitvaart Paul Severs: kom met het openbaar vervoer naar Halle!

Dsc_7490_03__large_
 

Op dinsdag 23 april vindt de uitvaartplechtigheid plaats van zanger Paul Severs in de Sint-Martinusbasiliek in Halle. Wellicht zal deze begrafenis heel wat fans op de been brengen. Daarom raden we iedereen aan om die dag met het openbaar vervoer naar Halle te reizen. Ook wie in Halle woont, werkt of studeert, gebruikt best de trein, bus of fiets!

Verloop uitvaart

Tussen 7u30 en 9u45 kunnen fans in de basiliek een laatste groet brengen aan hun idool. Vanaf 10u wordt de basiliek voorbehouden voor vrienden en familie van Paul Severs. Op die manier kunnen ze in alle rust een laatste groet brengen en de uitvaart bijwonen die start om 11u30. Fans kunnen deze plechtigheid volgen op een groot scherm dat de familie voorzien heeft op het Joseph Possozplein. 

Kom met het openbaar vervoer!

Ongetwijfeld zal dit gebeuren een grote volkstoeloop met zich meebrengen. De stad raadt daarom iedereen aan om met de trein of de bus naar Halle te komen. Het station bevindt zich op 10 minuten wandelafstand van het centrum.

·         met de trein: Het station van Halle heeft rechtstreekse treinverbindingen met Brussel, Leuven, Mechelen, Geraardsbergen, Denderleeuw, Kortrijk, Sint-Niklaas, Turnhout, Binche, ’s Gravenbrakel, Luik, Edingen, Aat en Doornik. Ook kan je rechtstreeks reizen naar de luchthaven van Zaventem.

Elk uur sporen er tot 9 treinen van en naar de Brusselse stations, dit maakt dat je na afloop ook vlot naar alle hoeken van het land kan reizen. Op www.nmbs.be vind je een handige routeplanner of download de NMBS-app.

 

·         met de bus: Ook met de bussen van vervoersmaatschappij De Lijn en de TEC ben je snel in Halle. Onder meer uit Brussel (elke 12 minuten), Ninove, Pepingen, Gooik, Beersel, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos maar ook vanuit Eigenbrakel, Tubeke en Edingen kan je rechtstreeks naar Halle rijden. Meer details vind je op het netplan van De Lijn. Op www.delijn.be of de De Lijn-app vind je alle informatie over de verschillende lijnen en een handige routeplanner.


 

Ook mensen die in Halle werken of hun kinderen met de wagen naar school brengen, denken best na over een alternatief. De stad beschikt weliswaar over verschillende randparkings maar die zullen vrij snel volzet zijn.

Hulpdiensten en stad Halle nemen extra veiligheidsmaatregelen.

Hoeveel sympathisanten de uitvaart willen bijwonen, valt moeilijk te voorspellen. Maar de stad en de veiligheidsdiensten nemen het zekere voor het onzekere en hebben in samenspraak met de familie enkele voorzorgsmaatregelen uitgewerkt.

Zo zal de basiliek dinsdagochtend enkel toegankelijk zijn via een gang (van nadars) die start op het Joseph Possozplein. Wie dus een laatste groet wil brengen, begeeft zich niet naar de ingang van de basiliek maar naar het Joseph Possozplein. Daar is ook een bloemenzone voorzien waar sympathisanten een rouwboeket en dergelijke kunnen deponeren. Door deze aanpak kunnen de hulpdiensten zich vlot verplaatsen in de onmiddellijke omgeving van de basiliek en blijven de horecazaken en de handelaars in de omgeving van de Grote Markt en de Kardinaal Cardijnstraat bereikbaar. 

Wie een laatste groet heeft gebracht, wordt via de zijuitgang van de basiliek opnieuw naar het J. Possozplein geleid. Hier voorziet de familie een reuzenscherm voor mensen die de plechtigheid willen volgen. (Mensen met een beperking brengen best een klapstoeltje mee.)  Het J. Possozplein is dus dinsdagvoormiddag tot het einde van de uitvaart afgesloten voor het verkeer en dit vanaf Vondel en de rotonde aan de Leide. De parking op het Possozplein wordt zondagavond al verkeersvrij gemaakt.

Zoek je een medische hulppost? Deze bevindt aan het Kardinaal Cardijnplein (vlak naast de basiliek). De veiligheidsdiensten zullen ook elders op het terrein aanwezig zijn om alles in goeie banen te leiden.


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief