HALLE – Weesfietsenactie op 24 april

HALLE – Weesfietsenactie op 24 april

Dsc_7074_01__large_
 
Dsc_7067_02__large_
 

Op woensdag 24 april organiseren de stad en de NMBS opnieuw een weesfietsenactie aan het station van Halle. Dat betekent dat alle fietsen die langere tijd niet meer gebruikt zijn, worden verwijderd. De fietsen worden achteraf 3 maanden bijgehouden in de fietsherstelplaats van Groep Intro aan de Poststraat. De fietsen die niet afgehaald worden, krijgen een opknapbeurt en worden verkocht.

Het aantal fietsers in Halle steeg de voorbije jaren enorm. Als gevolg hiervan worden ook de fietsenstallingen in de stad intensiever gebruikt, zeker aan het station van Halle dat het drukste is van de regio.

Jammer genoeg telt de fietsenstalling aan het station aardig wat fietswrakken en weesfietsen, dat zijn fietsen die langere tijd niet gebruikt zijn. Die ‘achtergelaten’ fietsen willen de stad en de NMBS verwijderen opdat de capaciteit van de fietsenstalling opnieuw optimaal kan benut worden. Als er voldoende plaats is in de voorziene fietsrekken, daalt ook het aantal ‘wildparkeerders’ (fietsen die vastgemaakt worden aan verkeersborden, bomen of lantaarns) wat het station een meer ordelijke aanblik geeft.

Om dit mogelijk te maken wordt aan alle fietsers gevraagd om op woensdag 24 april gebruik te maken van de tijdelijke fietsenstalling die reeds vooraf zal geplaatst worden op het Stationsplein. Alle andere fietsen zullen die dag immers beschouwd worden als een weesfiets. Van de gelegenheid zal ook gebruik gemaakt worden om tussen de rekken eens grondig te kuisen.

Voor deze actie doet de stad een beroep op Groep Intro. Zij organiseren de weesfietsenactie en nemen de achterlaten fietsen mee. Ze bewaren deze weesfietsen 3 maanden! Dus wie zijn fiets verwijderd werd, kan deze oppikken in de fietsherstelplaats van Groep Intro in de Poststraat 5 (elke werkdag open van 8.30 uur tot 16 uur). Later dit jaar worden er nog eens 2 weesfietsenacties georganiseerd, meer bepaald op 21 augustus en 13 november.

Nog vragen? Neem gerust contact op met Groep Intro via het nummer 02 361 04 35.

Info: Integrale veiligheid | integrale.veiligheid@halle.be | T 02 365 97 15

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 12 aug 2019
Marc Sluys | 11 aug 2019
Marc Sluys | 09 aug 2019

archief