J. Laroystraat in HALLE krijgt volwaardig fietspad

J. Laroystraat in HALLE krijgt volwaardig fietspad

Download-1

De Jean Laroystraat krijgt een volwaardig fietspad tussen de Kanaalbrugstraat en de Poseleinstraat. Om dit te kunnen realiseren zal de straat ook een eenrichtingsstraat worden waarbij het verkeer uit de Nederhemwijk enkel in de richting van de Porseleinstraat mag rijden. 

Sinds het openstellen van de Spoorwegstraat werd de Jean Laroystraat tussen de Kanaalbrugstraat en de Porseleinstraat enkel nog gebruikt voor het lokaal verkeer dat van of naar de nieuwe Nederhemwijk rijdt. Om het doorgaand verkeer te weren werd er een knip geplaatst ter hoogte van de rotonde aan de Nederhem. Enkel fietsers en voetgangers kunnen er voorbij. 

Maar de fietsinfrastructuur is er dringend aan vervanging toe. Op termijn wordt er weliswaar een fietssnelweg langs het kanaal maar zolang wil de stad niet wachten. Daarom wil de stad nu reeds een deel van de fietssnelweg realiseren in de Jean Jaroystraat. 

Aanvankelijk was het de bedoeling om dit brede fietspad aan te leggen in de berm van het kanaal tussen de Kanaalbrugstraat en de Porseleinstraat. Maar een bodemonderzoek heeft aangetoond dat deze zone niet draagkrachtig genoeg is om er een ook een fietspad aan te leggen. En dus moest de stad op zoek naar een alternatief. Daarom zal de Jean Laroystraat ingericht worden als een eenrichtingsstraat  (in de richting van de Poseleinstraat). De vrijgekomen rijstrook (langs de zijde van het kanaal) zal ingericht worden als een volwaardig fietspad. Dit zal ook volledig afgescheiden worden van het autoverkeer. De gemeenteraad gaf dinsdag groen licht voor de herinrichting.Info: Openbaar domein | mobiliteit@halle.be| T 02 365 95 34

Reactie N-VA op volwaardig fietspad in J. Laroystraat

De N-VA is tevreden dat na meer dan een decennium eindelijk gewerkt wordt aan een deftig fietspad in de J. Laroystraat als onderdeel van de fietssnelweg Halle-Brussel. Raadslid Sven Pletincx vraagt zich wel af bij de voorliggende oplossing aan alle voorwaarden is voldaan om aanzien te worden als fietssnelweg. Zo niet dreigen subsidies verloren te gaan.

Raadslid Benjamin Swalens is dan weer bezorgd over de verkeersafwikkeling in de wijk Nederhem. “De inwoners van de appartementsblokken in de J. Laroystraat zullen hun woonst enkel nog kunnen bereiken via de wijk Nederhem. De rustige Ronde Meers wordt zo plots een pak minder rustig. Eerst bouwt men een nieuwe wijk en dan stuurt men er meteen extra verkeer door,” zegt Benjamin Swalens. Hij hekelt ook dat de bewoners van de J. Laroystraat noch de bewoners van de Ronde Meers betrokken werden bij het nieuwe plan. “Voor een stad die communicatie en inspraak zogezegd hoog in het vaandel draagt, is het een blamage dat de bewoners de nieuwe verkeerssituatie vandaag in de krant moeten lezen”, besluit Benjamin Swalens.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2019
Sam Herremans
Foto Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 mei 2020
Marc Sluys | 12 mei 2020

archief