HALLE sluit overeenkomst met intercommunale Haviland voor aanleg fietssnelweg

C21

HALLE sluit overeenkomst met intercommunale Haviland voor aanleg fietssnelweg

Fiets_3
Er komt een fietssnelweg van Halle naar Brussel. Foto © Emile Devogeleer
 

Halle en de buurgemeenten Beersel en Sint-Pieters-Leeuw willen binnenkort werk maken van een fietssnelweg langs het kanaal. De gemeenten hebben afgesproken om deze opdracht samen uit te besteden en doen hiervoor een beroep op de intercommunale Haviland. 

De aanleg van een netwerk van fietssnelwegen tussen woon- en werkkernen moeten meer pendelaars op de fiets krijgen. Met succes. Zo noteerde de provincie Vlaams-Brabant 60% meer fietsers in de Vlaamse Rand. De kanaalroute Halle-Brussel is zelfs de populairste in Vlaams-Brabant. Alleen telt dit jaagpad enkele ‘missing links’ waardoor de fietsers toch opnieuw even de openbare weg op moeten. Die knelpunten willen Halle en de buurgemeenten wegwerken. 

Omdat de fietssnelweg loopt over het grondgebied van 3 gemeenten, is één globale aanpak ongetwijfeld de meest efficiënte. Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw gaan daarom een intergemeentelijke samenwerking aan en hebben deze opdracht toevertrouwd aan Haviland. Deze intercommunale heeft een enorme expertise op het vlak van infrastructuurwerken en zal de drie gemeenten helpen bij de voorbereidende studie, het ontwerp en de opvolging van de werken.

Dinsdagavond keurde de gemeenteraad de overeenkomsten met de intercommunale Haviland goed. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2019
Sam Herremans
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief