Subsidiereglementen voor sportverenigingen worden vernieuwd in HALLE

Subsidiereglementen voor sportverenigingen worden vernieuwd in HALLE

Logo_halle_

Halle gaat de bestaande subsidiereglementen voor sportverenigingen vereenvoudigen tot 1 reglement. De subsidieaanvragen worden ook gedigitaliseerd, wat de aanvraag voor de sportverenigingen een stuk eenvoudiger moet maken.

De voorbije jaren waren er verschillende sportdecreten waarmee de stad rekening moest houden bij het uitstippelen van haar sportbeleid. Maar in 2016 gaf de Vlaamse regering steden en gemeenten meer autonomie op het vlak van cultuurbeleid, jeugd en sport en werden alle middelen hiervoor ook ingekanteld in het gemeentefonds. 

Steden en gemeenten kunnen daardoor zelf bepalen waarvoor deze middelen worden aangewend. Ook op het vlak van interne organisatie van het sportbeleid beschikt de stad over meer autonomie. Daarom worden de vroegere subsidiereglementen herleid tot 1 reglement. 

Dit zijn de voornaamste wijzigingen:

Een erkenning van het stadsbestuur houdt automatisch in dat de sportvereniging lid is van de sportraad. De basistoelage wordt gewijzigd naar een vast bedrag van 50 euro per club Vroeger was dit 40 euro/club. Was een club aangesloten bij de sportraad werd de toelage opgetrokken naar 75 euro/club.

Clubs die hun medewerking verlenen aan volgende activiteiten komen in aanmerking voor een ondersteuning door de cluster sport: schoolsport, buurtsport, seniorensport, Kom!pas, G-sport en sportinitiaties. Activiteiten die over een langere periode lopen, blijven als één activiteit gelden.

Ook is er een ondersteuning door de cluster sport voor verenigingen die deelnemen aan de werkgroepen van Ecosportteam, Open, sociale sportclub en/of G-sportplatform. Bovendien zijn er extra subsidiepunten voor de oprichting van een G-werking binnen een sportclub en voor een Kom!pas-engagement. Daardoor kunnen de meest kwetsbare mensen in onze maatschappij korting krijgen bij de inschrijving in een sportclub of bij een deelname aan een sportactiviteit. 

Om de aanvragen nog eenvoudiger te maken en tegemoet te komen aan de grote vraag van de sportverenigingen zullen de subsidieaanvragen voortaan ook digitaal kunnen gebeuren.

Info: sport | sport@halle.be | T 02 365 98 40

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2019
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 mei 2020
Marc Sluys | 12 mei 2020

archief