NMBS bepaalt de prijzen voor activiteiten op stationsplein LEMBEEK

NMBS bepaalt de prijzen voor activiteiten op stationsplein LEMBEEK

Station_halle_bewerkt-2
In Halle bepaalt de stad de prijzen, in Lembeek de NMBS.

 Naar aanleiding van de GR van 26/03/2019 en de goedkeuring van het akkoord tussen de NMBS en Stad Halle om het stationsplein in Halle gratis te mogen gebruiken voor events vroeg Pascal Saenen (VB) of dat ook mogelijk zou kunnen gemaakt worden voor de parking aan het station in Lembeek.

Deze parking die toch wel wat obstakels heeft om er een event te organiseren wordt in de zomer voor één groot event gebruikt, namelijk door Lembeek Beach.

Deze organisatie heeft in zijn zevenjarig bestaan steeds een vergoeding moeten betalen aan de NMBS gaande van 300€ in hun eerste jaar tot 1000€ tegenwoordig. Wetende dat Lembeek Beach elk jaar 80 ton zand laat aanvoeren voor hun event en het parkeerplein er na het event nog properder bij ligt dan bij voor de opstart van het event. Een gratis gebruik kan dan ook andere verenigingen er toe aanzetten om iets te organiseren op deze parking.

Contact opnemen via mail en bij de juiste persoon geraken bij de NMBS is al een hele opdracht. Eens de organisatoren van Lembeek Beach de juiste persoon te pakken kreeg werden ze zonder een concreet antwoord op hun vraag wandelen gestuurd.

Vraag :

Mijn vraag is of Stad Halle kan bemiddelen met de NMBS om voor het parkeerterrein aan het station van Lembeek dezelfde voorwaarden te bekomen, namelijk gratis gebruik, zoals voor het gebruik van het stationsplein in Halle.

 

Antwoord:
Het verschil tussen de parking in de Stationsstraat te Lembeek en het Stationsplein/tunneldak te Halle is dat de Stad in Lembeek, voor zover ik weet, geen rechten kan doen gelden.  De parking behoort immers nog tot het private domeingoed van de NMBS.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2019
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 mei 2020
Marc Sluys | 12 mei 2020

archief