Jeugdhuis Eenders in BUIZINGEN wordt beter beveiligd

Jeugdhuis Eenders in BUIZINGEN wordt beter beveiligd

Buizingen_eenders_
Jeugdhuis Eenders krijgt extra bescherming.
 

Jeugdhuis Eenders heeft in het verleden al meermaals te kampen gehad met inbraken en diefstal, dit van zowel duur materiaal alsook geld. Eind februari was dit nogmaals het geval. Dat maakt dat zij al voor de derde keer geconfronteerd werden met een inbraak in één jaar tijd. Raadslid Sven Pletinckx (N-VA) stelde een vraag aan schepen Diewertje Poté (CD&V). 

Er is een nieuw toegangssysteem geïnstalleerd via het SALTO-toegangssysteem met die badges, wat zorgt voor een beter sleutelbeheer en vooral een betere controle hierop (wie komt binnen, wie gaat buiten, …)

 Er gebeurde een preventie-onderzoek in het kader van inbraakpreventie, waaruit concrete tips kwamen, sommige heel laag drempelig dat het jeugdhuis zelf kan doen,  de andere in handen van de stad, zoals ik hier net al beschreef.

Er werd ondertussen een kluis geïnstalleerd voor de opslag van het geld; 

is een duidelijk systeem voor de opslag van geld in de kluis – er blijft geen geld meer in de kassa achter als er niemand in het JH aanwezig is; Het DJ-materiaal kan intussen slotvast worden opgeborgen. 

De stad helpt het jeugdhuis dus zeker om verdere beschermingsmaatregelen te nemen en om diefstaldossiers af te handelen nadat ze zich hebben voorgedaan. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2019
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 mei 2020
Marc Sluys | 12 mei 2020

archief