HALLE - Lieve Vandenbosch tot Ridder geslagen in De Orde van Het Gulden Masker.

C21

HALLE - Lieve Vandenbosch tot Ridder geslagen in De Orde van Het Gulden Masker.

Toneel_essenbeek_2
 

Bij KT De Moedige Strijders uit Essenbeek werd zaterdag 4 Mei Lieve Vandenbosch tot Ridder geslagen in De Orde van Het Gulden Masker.

Deze orde werd in 1963 opgericht, en kan maximum 63 actieve ridders bevatten. Het ridderschap wordt verleend aan mensen die zich uitzonderlijk ten dienste hebben gesteld (en nog zullen stellen) voor het Amateurtheater in Vlaams Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Lieve stond voor het eerst op de planken als Dora Geluk in “Kamers met Ontbijt” in 1968.

“Carlotta”, in de gelijknamige thriller, werd meteen haar eerste hoofdrol. De rol waar ze met de meeste voldoening op terugblikt is haar monoloog in “Mama Superfreak” van Dario Fo.

Lieve doet ook al 33 jaar de grime bij de Moedige Strijders, en volgde hiervoor een doorgedreven opleiding.

Na het officiële gedeelte, lauwerde Burgemeester Marc Snoeck haar tevens voor het vele en goede werk dat Lieve een tiental jaar deed binnen de afdeling Cultuur en evenementen van de Stad Halle

Voorzitter Edwin Vandermeeren omschreef Lieve als een ogenschijnlijk frèle dame, maar daartegenover letterlijk en figuurlijk een dappere Strijdster is, met een ijzersterke en uitgesproken mening over alles en nog wat, iemand die toneel, woord, kunst en cultuur ademt.

Zij werd verrast door een videoboodschap van niemand minder dan Lennaert Maes (Lenny en de Wespen) en Geert Knockaert (voormalig speler en bestuurslid) die vier jaar geleden naar Malta verhuisde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief