COLLEGE BURGEMEESTER EN SCHEPENEN STAD HALLE

COLLEGE BURGEMEESTER EN SCHEPENEN STAD HALLE

Halleschepenemile_a8__large_
 

Het Halse schepencollege wenst de bevolking te informeren dat zij aanstaande vrijdagmiddag uitgenodigd zijn bij het kabinet van minister Weyts. Op vrijdag 10 mei hebben we een vergadering omtrent het dossier A8, we hopen ook op een stand van zaken over de Drasopbrug.

Over het dossier A8 is al heel wat gezegd en geschreven. We willen dit graag even toelichten via een korte historiek en hierbij beklemtonen dat het standpunt van het toenmalig en tevens huidig schepencollege hetzelfde is gebleven.

Historiek

2009 – 2012

In 2009 schoot team project A8 uit de startblokken. "Het project van team A8 was een breed gedragen project, zowel AWV als het Halse stadsbestuur stonden er achter. In het plan van team A8 werd de N203a tussen het viaduct en de aansluiting met de R0 in een gesloten tunnel gelegd. Op het tunneldak kon er zo ruimte voor lokaal verkeer, parken, sportvelden en zo meer komen.

Het huidige klaverblad zou helemaal afgebroken worden en er zou een nieuwe constructie komen in de plaats met minder scherpe bochten, zodat het verkeer op twee rijvakken zou kunnen blijven en met een lange aanrijstrook om op de R0 te geraken. Deze hertekening van de A8 had ook gevolgen om vanuit Halle de A8 op te rijden. Er bleven 3 aansluitingen over ter hoogte van de industriezone Dassenveld, ter hoogte van de Nijvelsesteenweg en ter hoogte van de Welkomstlaan. Nieuw was dat men ook van op de Welkomstlaan richting Brussel zou kunnen rijden. De huidige oversteken aan de Rodenemweg en de Halleweg zouden verdwijnen en ook de op- en afritten aan de Rattenput en aan de Colruytwinkel aan de Edingensesteenweg zouden afgeschaft worden”.

Tot zover de uitkomst van de studies die in 2009 een aanvang namen.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2019
Devogeleer Emile
Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 22 jul 2019
Devogeleer Emile | 22 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 21 jul 2019
Roger Swalens | 20 jul 2019
Devogeleer Emile | 17 jul 2019
Devogeleer Emile | 17 jul 2019

archief