HALLE – ‘De Ket’ en zijn Marie vierden hun diamanten huwelijk.

HALLE – ‘De Ket’ en zijn Marie vierden hun diamanten huwelijk.

Dsc_6663_01__large_
 
Dsc_6664_01__large_
 
Dsc_6671_01__large_
 

Raymond Swalus (81 jaar en geboren in Alsemberg)  beter bekend in de volksmond als ‘De Ket’ huwde op 2 mei 1959 met Marie Cowé ( 80 jaar en geboren in Beert), en vierde vandaag zijn diamanten, 60 jaar huwelijk.

Het koppel was in Halle ook bekend als de uitbaters van het volkscafé het kanaal, waar naast pinten drinken ook veel gesport werd, darts, kaart spelen, hengelen....

‘De Ket’ was meer dan 25 jaar voorzitter van de dartsliga Zennevallei en Pajottenland. Raymond leerde zijn Marie kennen op een bal in de feestzaal de Harmonie in Halle. Tijden een dans legde Marie haar hoofd op zijn schouders, maar haar oorbellen was een groot probleem, dus verdwenen de oorbellen in de vestzak van Raymond. Raymond en zijn vrienden miste de laatste bus naar Alsemberg en moesten de twee uur durende tocht naar huis te voet af te leggen, eenmaal daar aangekomen merkte Raymond dat Marie haar oorbellen nog in zijn vestzak waren, en zat er niets anders op dan het weekend erop opnieuw af te spreken om de oorbellen opnieuw aan Marie af te geven, en nog een verdere afspraak te regelen.

Raymond verdiende de kost als directiechauffeur bij elektro fabrikant ACEC in Charleroi, Marie werkte voor dezelfde baas maar dan in Ruisbroek.

Toen het in 1988 bergaf ging met het bedrijf besloten Raymond en Marie om het café het Kanaal over te nemen, wat zij uitbaten tot 2009. Het koppel kreeg een zoon Jean Claude en twee kleinkinderen Klara en Marie.

Raymond is een kenner en liefhebber van een lekkere whisky. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 mei 2020
Marc Sluys | 12 mei 2020

archief