HALLE – Schepencollege voert druk op: tunnel voor de A8 moet er komen

HALLE – Schepencollege voert druk op: tunnel voor de A8 moet er komen

Img_20190509_085535
 

Het schepencollege van Halle wil dat de volgende Vlaamse regering de intunneling van de N203A (de A8 naar Doornik) realiseert. Vrijdag 10 mei is er op het kabinet van bevoegd minister Ben Weyts een overleg gepland en daar wil het college dit standpunt duidelijk verdedigen.

 

Over die intunneling is al veel inkt gevloeid, er zijn beloftes en studies gedaan, maar finaal heeft Weyts het project alvast voorlopig begraven vanwege te duur.

 

Momenteel circuleren alweer tal van geruchten, maar in Halle zelf weet niemand precies welke richting de Vlaamse overheid na de verkiezingen uit wil gaan.

 

In afwachting van een nieuwe studie stelde de minister de bouw voor van onder andere voetgangers- en fietsersbruggen aan verschillende kruispunten langs de snelweg. Maar daar neemt het schepencollege geen vrede mee. De A8 zou veiliger worden en Rodenem, Essenbeek en Sint-Rochus zouden meer leefbaar worden met een echte, lange tunnel. Op het tunneldak kan dan, althans volgens de vroegere plannen, 8 hectare aan groen aangeplant worden. Het schepencollege van Halle neemt een duidelijk standpunt in en vraagt dat de A8 eindelijk in een tunnel gelegd wordt. 

 

Het schepencollege heeft in januari overigens al een negatief advies gegeven voor de bouw een voetgangersbrug over de A8 aan de Rodenemweg, omdat ze alleen voor voetgangers bestemd is en niet voor fietsers en kinder- of rolwagens.. Maar het gewest heeft dat advies genegeerd. 

 

Over de financiële haalbaarheid van de lange tunnel of eventuele varianten is er alvast geen enkele zekerheid.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 05 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 jun 2020
Sam Herremans | 21 jun 2020

archief