HALLE - Geen lange Tunnel voor A8

HALLE - Geen lange Tunnel voor A8

Img_20190509_085459_cover
 

400 miljoen euro: zoveel zou de lange tunnel voor de N203A, die de Ring met de A8 verbindt in Halle, nu al kosten. Te veel voor Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), die ook andere prioriteiten in het orderboekje staan heeft. Daarom vraagt hij de stad Halle om de bevolking drie mogelijke scenario's voor te leggen over de doortocht naar de A8. 

 

Hij heeft drie alternatieve scenario’s die hij graag aan de Hallenaren voorgelegd ziet. 

In de eerste variant wordt ter hoogte van de Nijvelsesteenweg een tunnel gebouwd met een lengte van zowat 220 meter. De kostprijs bedraagt 85 miljoen euro. In een tweede variant wordt er vanaf de Nijvelsesteenweg tot voorbij de Halleweg een tunnel gebouwd die tot 500 meter lang kan zijn. In dit scenario komt er ter hoogte van de Welkomstlaan een ‘zwevende rotonde’ die 7,5 meter boven het maaiveld zal uitsteken. De kostprijs van deze tweede variant bedraagt 140 miljoen euro. In een derde variant ten slotte komt er vanaf de Nijvelsesteenweg tot voorbij de Halleweg een tunnel die een kilometer lang kan zijn met een kostenplaatje van 160 miljoen euro.

 

Een volledige intunneling heeft volgens Weyts niet alleen een te hoge kostprijs, hij zou ook niet geschikt voor gevaarlijke ADR-transporten waardoor die dan toch nog door de woonwijken zouden moeten verlopen. Weyts is voorstander van snelle deeloplossingen, quick wins, die geleidelijk soelaas moeten brengen. Zo wordt de voetgangersbrug aan Rodenem, waar het Halse college geen voorstander van is, binnenkort aanbesteed.

 

Het schepencollege van Halle denkt nu na over de gewijzigde mogelijkheden zonder al een standpunt in te nemen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 jul 2020
Sam Herremans | 05 jul 2020

archief