HALLE – Zaterdag 25 mei 5de editie van Retro Man!a te Lembeek

HALLE – Zaterdag 25 mei 5de editie van Retro Man!a te Lembeek

Dsc_6295_01__large_
 
Retro_mania
 
Dsc_1858_01__large_
 
Dsc_1893_01__large_
 
Dsc_1906_01__large_
 

Retro Mania is een initiatief van de Halse carnavalgroep De Vrie Kadeikes. Retro Mania is een dag boordevol retro-activiteiten voor jong en oud. Van bij het ochtendgloren ontvangen we in het hartje van Lembeek de mooiste old timers, classic scooters en classic motorcycles. Het publiek kan gratis komen genieten van al dat fraais. Bovendien valt er voor het hele gezin heel wat te beleven: een rommelmarkt, kinderanimatie, springkastelen, diverse eet- en drankgelegenheden en zo veel meer. De rommelmarkt organiseren we voor het tweede opeenvolgende jaar. Mensen kunnen vooraf inschrijven, maar dat kan ook op de dag zelf. Tot dusver zijn er al een veertigtal standhouders ingeschreven. Voor 5 Euro kan je een plaats van 4 lopende meter verkrijgen en mag je de hele dag komen verkopen.

Na de middag vertrekken we voor een rondrit door het glooiende Pajottenland. We ontdekken de meest pittoreske landschappen uit de regio langsheen een prachtig parcours. De hele route is overigens bewegwijzerd en staat onder begeleiding van ervaren chauffeurs, zodat iedereen in alle rust en veiligheid kan genieten van de Zennevallei.

Nadat de hele kolonne opnieuw Lembeek binnen komt gereden kan iedereen genieten van een live uitzending van Radio Victoria en een live optrede van Jamez.

Het idee voor Retro Mania ontstond toen een aantal leden van onze vereniging een paar jaar terug een soortgelijk evenement bijwoonden in Oost-Vlaanderen. Daar bleek dat alles wat retro is erg hip is bij het jonge volkje. Het is onze bedoeling om in te spelen op die trend en een retro-evenement te introduceren in onze regio. In 2015 werd Retro Mania voor de eerste keer georganiseerd. Het werd meteen een succesverhaal, want overdag mochten we tientallen old timers en classic scooters verwelkomen. Onder een stralend lentezonnetje vertrok de rondrit door het Pajottenland. ’s Avonds liep zaal De Kring aardig vol voor de eerste Soirée Dansante. We hebben zoveel mogelijk opgestoken van de waardevolle feedback van de aanwezigen, om ons evenement op alle vlakken naar een hoger niveau te tillen. Ook tijdens de volgende edities was de zon volop van de partij. Lembeek werd jaarlijks overspoeld met meer dan honderd old timers, classic scooters en motorcycles. Sinds 2018 organiseren wij aan de vooravond van Retro Mania in zaal De Kring ook De Slimste quiz van Lembeek. Dit is een algemene quiz voor gelegenheidsquizzers. De eerste editie in 2018 was meteen een schot in de roos, met maar liefst 35 deelnemende teams. Dit jaar hebben wij anderhalve maand voor de quiz de inschrijvingen moeten stop zetten, omdat zaal De Kring met 38 ingeschreven teams haar maximumcapaciteit heeft bereikt. We kijken uit naar alweer een leuke en spannende quizavond.

Als carnavalsvereniging waren wij met onze hangar jarenlang gehuisvest in Lembeek. Wij dragen Lembeek nog steeds in ons hart en bieden de Lembekenaren met Retro Mania een origineel event aan. Geen zoveelste fuif of eetfestijn, maar een originele activiteit met een gevarieerd programma dat zowel jong als minder jong zal aanspreken. Bovendien streven we naar een evenement gedragen door de Lembeekse bevolking. We hechten veel belang aan de lokale verankering van ons evenement.

Wie zijn De Vrie Kadeikes?

De Vrie Kadeikes zijn een Halse carnavalgroep, ontstaan in 1992. In de loop der jaren groeide de vereniging uit tot één van de gevestigde waarden in het Halse carnaval. Het bouwen van de praalwagen en het maken van de kostuums voor carnaval brengt uiteraard kosten met zich mee. Om die kosten te dekken organiseerde De Vrie Kadeikes in het verleden reeds tal van gesmaakte evenementen. Zo werden eind jaren ’90 The Chippendales naar Halle gehaald en organiseerde De Vrie Kadeikes druk bijgewoonde comedy-nights met onder meer Bert Kruismans, Raf Coppens en Nigel Williams. Met Retro Mania spelen De Vrie Kadeikes in op de groeiende populariteit van alles wat retro is. Retro Mania is in 2019 aan zijn vijfde editie toe.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 31 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 jul 2020
Roger Swalens | 24 jul 2020
Devogeleer Emile | 19 jul 2020

archief