Halle laat regenboogvlag wapperen voor holebi- en transgemeenschap

Halle laat regenboogvlag wapperen voor holebi- en transgemeenschap

Dsc_6325_02__large_
 

Vrijdag 17 mei is het Internationale Dag tegen homofobie en transfobie. Omdat ook Halle zich verzet tegen elke vorm van discriminatie of geweld wappert aan het Halse stadhuis de regenboogvlag, het symbool van de holebi’s en transgenders.

Tijdens de Internationale Dag tegen homofobie wordt wereldwijd de discriminatie en vervolging van holebi’s aangeklaagd. De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Omdat homoseksualiteit niet overal in de wereld een evidentie is, roept de koepelvereniging Çavaria elk jaar alle Vlaamse steden en gemeenten op om een regenboogvlag uit te hangen uit solidariteit met de LHBTI-gemeenschap (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transseksueel en interseksueel). En dat is nodig als je weet dat de bijna in de helft van alle landen in de wereld homoseksualiteit nog steeds strafbaar is. In zo’n 10 landen dreigt zelfs de doodstraf voor mensen die een intieme relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Maar ook in eigen land zijn LHBTI’s jammer genoeg soms het slachtoffer van homofobie of transfobie.

Halle maakt werk van regenboogzebrapad

Door de regenboogvlag te laten wapperen, maakt Halle een vuist tegen elke vorm van discriminatie of geweld en komt de stad op voor de rechten en het welzijn van alle homo’s, lesbiennes, bi’s en de trangenders. Op vraag van de holebivereniging ‘Hallemaal Gelijk’ wil de stad dit engagement binnenkort ook een permanent karakter geven. Zo zal de stad als eerste in de provincie Vlaams-Brabant een regenboogzebrapad realiseren tussen de Arkenvest en de Basiliekstraat.

Info: welzijn | geko@halle.be | T 02 365 97 02

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 sep 2019
Devogeleer Emile | 17 sep 2019
Roger Swalens | 16 sep 2019

archief