Iftar 2019 in Moskee Arrahman te Halle

Iftar 2019 in Moskee Arrahman te Halle

Iftar_halle
 

Op zaterdag 18 mei organiseerde Moskee Arrahman Halle voor de derde keer een iftar. Tijdens de ramadan, die begon op 5 mei en 4 juni afloopt, eten en drinken moslims niets tussen dageraad en zonsondergang. De iftar is de maaltijd waarmee ze na zonsondergang de vasten breken. Met deze openbare iftar hebben de organisatoren een moment gecreëerd waarbij moslims en niet-moslims samen tafelen. Dit zorgt voor een interculturele en –religieuze uitwisseling.

Tegelijk gaf dit voor de bezoekers de kans om deel te nemen aan een rondleiding in de moskee: de uitgebreide werking leren kennen, de tradities die er zijn tijdens de ramadan en de dagelijkse iftar, …. Een unieke inkijk in een cultuur die voor niet-moslims onbekend is. Wie meer wou weten over de geplande verhuis van de moskee en de verbouwingen aan het nieuwe pand, werd hier ook over geïnformeerd.

Om 21u15 was het zo ver: de zon ging onder en de vasten werd gebroken. Iedereen die wou, werd onthaald in de gebedsruimte met een beker water en een dadel. Van op de achterste rij ben je dan getuige van het gebed: best indrukwekkend!

Nadien nam iedereen plaats aan de tafels voor een heerlijke maaltijd en een rustig gesprek met de tafelgenoten.

Deze iftar werd georganiseerd door de moskee in samenwerking met de integratieraad van Halle en met de steun van de stad Halle.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 sep 2019
Devogeleer Emile | 17 sep 2019
Roger Swalens | 16 sep 2019
Roger Swalens | 11 sep 2019

archief