HALLE - kunsttentoonstelling kunstkring Buizingse Spits in woonzorgcentrum Zonnig Huis

HALLE - kunsttentoonstelling kunstkring Buizingse Spits in woonzorgcentrum Zonnig Huis

Dsc_7139_01__large_
 
Dsc_7123_01__large_
 
Dsc_7125_01__large_
 
Dsc_7129_01__large_
 
Dsc_7135_01__large_
 

De “ BUIZINGSE SPITS” heeft een lange aanloop genomen om te komen tot het resultaat van vandaag. Ze zijn gestart als De Buizingse kunstkring gesticht door Roger Vandervoort in 1990.

In 1999 heeft stelde ze de eerste keer tentoon in de St. Vincentiuskerk en het thema was “Buizingse Spits”.

Ondertussen hebben ze de spits op de kerk gezet en herdoopte de kunstkring als “Buizingse Spits”. Het is een vereniging met het artistieke als enig doel. Niet professionele kunstenaars krijgen een uitzonderlijk forum om enkele keren per jaar naar buiten te komen. Als kers of zeggen we “SPITS” op de taart ,onze tweejaarlijkse tentoonstelling in de kerk dus nu in 2020 voor de tiende keer l!

Maria D’Haemer: In 2011 met vrucht de opleiding van beeldende kunst beëindigd in Ninove. En volgde opleiding in speksteen te Gent. En ben gedreven om van ruwe steen iets gevoelsmatig, tastbaar en uniek exemplaar te maken met intens gevoel van kracht en schoonheid .

Myriam Moeschal: Nog steeds volg ik tekenles in de Academie De Meiboom te Halle. Met vrucht over een paar jaren afgestudeerd in de afdeling schilderen. Daarom combineer ik graag acrylverf met houtskool en pastel. Mij boeit vooral het menselijke figuur en al haar onuitgesproken gevoelens.

Annie Raps: Les gevolgd in Beeldende Kunsten in sectie Decoratieve Kunsten in St. Maria te St. Gillis te Brussel. Door mijn passie voor schilderen ben ik in 2008 naar de kunstacademie De Meiboom gegaan en ben ik met vrucht afgestudeerd. Met zelfgemaakte foto’s maak ik montages. Het liefst schilder ik met olieverf!

Anne Bulinckx: Artistieke opleiding: plastische kunst in het St. Immelda instituut.

Werkt het liefst met uitbundige kleuren en met plakkaatverf of olie pastel, en deze techniek brengt een wisselwerking tussen dekkende en doorschijnende lagen en Verkrijgt zo een transparantie in haar werk.

Eva De Ceukelaire : Na verschillende omzwervingen terecht gekomen te Halle en in de Kunstacademie tekenkust gevolgd .Vervolgens gespecialiseerd in aquarel , en in 2015 afgestudeerd met vrucht. En door haar echtgenoot geïnspireerd verfijnt zij zich nu in Kalligrafie.

Paul Carelsberg: In 1989 een cursus gevolgd bij Ludo Delvaux een gekende kalligraaf.

Daar leerde ik de letters tot in de “puntjes” te schrijven en is mijn passie voor kalligrafie begonnen. Intussen heb ik verschillende cursussen gevolgd en ben ik 30 jaar bezig, het gaat goed samen met middeleeuwse verluchting en hand-lettering.

Karel Devalck: Heeft schilderkunst gevolgd in St.Lucas.

Met heel veel bezig onder andere met kunst in de brede zin, waaronder schilderen en vooral heel veel muziek. Zijn moto is…..”Een leven... Tussen ritme, geluid en stilte, tussen lucht en aarde “Een belevenis”

Nicole Denayer: volgt nog les in het cultuurcentrum De Meent te Alsemberg en ook nog bij SAR in Sint-Genesius-Rode. Ze werkt vooral met olie maar heeft ook veel ervaring met pastel, acryl en aquarel.

Martine Coomans: heeft deelgenomen aan verschillende ateliers, maar is vooral een autodidact. Zij heeft haar werken meermaals tentoongesteld en heeft met haar aquarel “Zeeuwse haven” een prijs gewonnen in Tubize. Zij werkt niet alleen met aquarel maar experimenteert ook graag met acryl en gemengde technieken.

Anita Hayen: steeds bezig met kleur…structuur… materiaal …compositie en accenten. Met pastel, olieverf ,acryl, pastel, aquarel en gemengde technieken. Afgestudeerd in de Meiboom te Halle als keramiste, wat nog vlijtig en krachtig beoefend wordt. Volgt nog lessen in het draaien te Waarschoot.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 sep 2019
Devogeleer Emile | 17 sep 2019
Roger Swalens | 16 sep 2019

archief