Groen licht voor camera’s met nummerplaatherkenning in HALLE

Groen licht voor camera’s met nummerplaatherkenning in HALLE

2018-09-24_anpr_camera_trajectcontrole___1_
 

De gemeenteraad in Halle geeft groen licht voor de plannen van de politiezone Zennevallei om camera’s te plaatsen met nummerplaatherkenning. Deze moeten de veiligheid en de leefbaarheid in de stad verbeteren. 

De politie van de zone Zennevallei wil in Halle *

  • enkele vaste, intelligente camera’s met nummerplaatherkenning plaatsen. Deze camera’s signaliseren onder meer geseinde voertuigen en worden ingezet voor trajectcontroles. Wanneer autobestuurders te snel rijden tussen twee camera’s, mogen ze zich verwachten aan een boete. 
  • extra verplaatsbare intelligente camera’s gebruiken met automatische nummerplaatherkenning.

De politiezone Zennevallei heeft momenteel al in twee politievoertuigen zo’n camera. Deze hebben dezelfde mogelijkheden als de vaste automatische nummerplaatherkenningscamera’s met dat verschil dat ze niet kunnen aangestuurd worden door de federale politie.  

verplaatsbare camera’s inschakelen op openbare plaatsen om overlast aan te pakken, misdrijven tegen personen en goederen te voorkomen of de openbare orde te handhaven. Dit type camera wordt onder meer gebruikt bij grote evenementen.

De wet voorziet dat de lokale politie niet zomaar camera’s mag plaatsen of gebruiken zonder de toelating van de gemeenteraad. Maar die had geen bezwaar tegen de plannen van de politiezone Zennevallei. De gemeenteraad stemt er ook mee in dat in geval van hoogdringendheid, de burgemeester oordeelt of de politie al dan niet gebruik mag maken van een verplaatsbare camera. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2019
Sam Herremans
JAcky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 sep 2019
Devogeleer Emile | 17 sep 2019
Roger Swalens | 16 sep 2019
Roger Swalens | 11 sep 2019

archief