Reuzengroot huwelijk in HALSE Basiliek van Juliette van de Commerce en Romeo Vandestieweg

Reuzengroot huwelijk in HALSE Basiliek van Juliette van de Commerce en Romeo Vandestieweg

Img_3848
Juliette van de Commerce en Romeo Vandestieweg zijn getrouwd in de basiliek. Foto's Marc Sluys
 
Img_3845
 
Img_3847
 
Img_3843
 

 Juliette van de Commerce en Romeo Vandestieweg hielden zondagochtend in de Sint-Martinusbasiliek hun kerkelijk huwelijk.  

Het reuzenkoppel trouwde drie jaren terug voor de wet. Dat huwelijk werd bezegeld door Dirk Pieters. De Confrèrie van de Vaantjesboer vond het hoog tijd dat hun reuzen ook voor de kerk zouden trouwen. 

Deken Raymond Decoster had het huwelijk ook ludiek voorberied. “Ik heb al heel wat meegemaakt, maar zoiets reusachtigs heb ik in de basiliek toch nog nooit gezien”, zei hij tijdens de plechtigheid. 

Luk Pieters, voorzitter van de Confrèrie van de Vaantjesboer, was emotioneel aangeslagen toen het reuzenkoppel voor het altaar zag staan.  “Die twee zijn al jaren een koppel. Het mocht er eindelijk eens van komen dat ze in de basiliek elkaar hun jawoord gaven.” Het reuzenkoppel heeft trouwens al een kind, want dochter Rooske werd geboren in de jaren zestig. “Ze gaan mee met hun tijd,” aldus deken Decoster. “Ik zie tegenwoordig steeds vaker koppels die een kind krijgen voor ze in het huwelijksbootje stappen.”  Of er nu nog kindjes bijkomen in de toekomst is nog onzeker. 

Na de plechtigheid trakteerde de confrèrie iedereen op een glaasje tijdens een receptie aan de trappen van de basiliek. Hierbij kregen ze de hulp van de Wijngeuzen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 15 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 okt 2019
Devogeleer Emile | 11 okt 2019
Devogeleer Emile | 09 okt 2019
Roger Swalens | 08 okt 2019
Devogeleer Emile | 06 okt 2019

archief