15-jarige Sylvain Debray wint Servaisprijs op Celloconcours Sint-Pieters-Woluwe

15-jarige Sylvain Debray wint Servaisprijs op Celloconcours Sint-Pieters-Woluwe

Overhandiging_van_de_servaisprijs_aan_sylvain_debray
Peter Francois overhandigt de Servaisprijs. Foto ingezonden.
 
Sylvain_debray_speelt_servais
 

De achttiende editie van het Celloconcours van Sint-Pieters-Woluwe kon opnieuw rekenen op deelnemers uit België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Luxemburg. Na een preselectie via video haalden twintig deelnemers de halve finale op 31 mei. De dag erna vond de finale plaats.

Ook dit keer zetelde Edmond Baert, oud-docent van het Brusselse Conservatorium en erelid van de vzw Servais, in de jury. Samen met zijn mede-juryleden Caroline Descamps, Marie Hallynck, Didier Poskin, Pierre Brunello en Jacques Vanherenthals beoordeelde hij tien deelnemers in de hoogste categorie ‘D’ – conservatoriumstudenten tussen 19 en 26 jaar. Het niveau was uitzonderlijk hoog, en voor het eerst in de geschiedenis van de wedstrijd mochten twee cellisten met de felbegeerde ‘Prijs Edmond Baert’ naar huis: Pierre Fontenelle en Maxime Quennesson. Pierre Fontenelle, amper 21 jaar, kreeg ook de prijs voor de beste uitvoering van het plichtwerk Mosaïque van Eric Feldbusch, toegekend door de Fondation Eric Feldbusch. De derde prijs was voor Emma Derosier.

In categorie C – conservatoriumstudenten tussen 15 en 18 jaar – werd de eerste prijs gedeeld door Sylvain Debray en Lea Reutlinger. Sylvain Debray won ook de speciale ‘Servaisprijs’. Daarmee bekroont de vzw Servais de beste uitvoering van een werk van François Servais. Sylvain bracht Servais’ La Romanesca en de Etude nr. 3, ‘La Babillarde’. Hij is 15 jaar en studeert in het Conservatorium van Brussel. 

In categorieën A en B traden leerlingen van een muziekacademie aan. In categorie A was de eerste prijs voor de 12-jarige Léopold Coop en de tweede prijs voor Louisa Guevenoux. Violette Desmalines en Daan Verheyen delen een derde prijs. Noah Schmitz viel in de prijzen in categorie B: hij ontving de tweede prijs en de prijs voor de beste uitvoering van het plichtwerk Phantasmes van Eric Feldbusch. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 sep 2019
Devogeleer Emile | 17 sep 2019
Roger Swalens | 16 sep 2019
Roger Swalens | 11 sep 2019

archief