Nederlands oefenen met ‘Nederlands onder de zon’

C21

Nederlands oefenen met ‘Nederlands onder de zon’

Nederlands_onder_de_zon__1_
 

Om een taal te leren, moet je ze vooral veel oefenen. De stad biedt die mogelijkheid dankzij het project ‘Nederlands onder de zon’. De hele zomer lang organiseert ze onder die naam activiteiten waar anderstaligen en Nederlandstaligen elkaar ontmoeten… en alleen maar Nederlands spreken.

Het project richt zich op volwassenen, maar op sommige activiteiten kan je met het volledige gezin deelnemen. Alle info en het volledige programma vind je op www.halle.be/nederlandszon of via www.facebook.com/nederlandszon

Per maand worden er twee tot drie activiteiten aangeboden waar anderstaligen gratis of mits een kleine bijdrage aan kunnen deelnemen. En het aanbod is zeer uitgebreid: van een wandeling met picknick tot een meertalig voorleesfeestje in de bib of een workshop foto’s maken met je smartphone. Kortom, er is voor ieder wat wils!

Ook oefenen na de zomer

Nederlands oefenen stopt natuurlijk niet na de zomer. Daarom zal het project ‘Nederlands onder de zon’ vanaf nu het hele jaar doorlopen. Blijf de website en de Facebookpagina dus goed in de gaten houden! Daar vind je alle activiteiten terug.

Steun van onze vrijwilligers

Voor dit project kan de stad beroep doen op heel wat enthousiaste vrijwilligers. Ze zorgen voor een warm onthaal op alle activiteiten. Ze gaan in dialoog met de deelnemers en oefenen zo op een ongedwongen manier het Nederlands van de anderstaligen. Als stadsbestuur zijn we deze vrijwilligers enorm dankbaar voor hun engagement!

Info: Integratie | integratie@halle.be | T 02 365 97 04

Schepen van mondiaal beleid Marijke Ceunen | marijke.ceunen@halle.be | T 02 365 99 00


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 09 jun 2021
Devogeleer Emile | 05 jun 2021

archief