Jarige Servais uit HALLE gevierd in Japan en China

Jarige Servais uit HALLE gevierd in Japan en China

Afficheyutaka
 

Op 6 juni 2019 is het exact 212 jaar geleden dat François Servais in Halle geboren werd. Bij zijn geboorte kon niemand vermoeden dat hij zou uitgroeien tot een van de grootste cellovirtuozen van de negentiende eeuw. En nog minder dat hij ook nog in de eenentwintigste eeuw bekendheid zou genieten. Dat Servais ondanks zijn 212 lentes nog steeds springlevend is, bewijzen de vele uitvoeringen van zijn composities over de hele wereld. 

 

Zo brengt de Japanse stercellist Yutaka Hayashi op 8 juni 2019 in Japan Servais' Duo op Le Prophète van Meyerbeer met pianist Yusuke Satake. Diezelfde 8 juni is er ook in China muziek van Servais te horen: Wen-Sinn Yang speelt dan Servais' Grande Fantaisie sur Le Barbier de Séville met orkest op het festival SuperCello in Peking. Beide uitvoeringen werden mogelijk dankzij partituren uit de Servaiscollectie van de vzw Servais en den AST.

 

In Halle is het uitkijken naar 22 november 2019. Dan speelt het Universitair Symfonisch Orkest van de KULeuven Servais' eerste celloconcerto, met Didier Poskin als solist. De ticketverkoop start op 8 juni via cc 't Vondel.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 29 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 15 mei 2020

archief