HALLE – Drasop en Bospoort zijn de Halse kramakkelige bruggen

HALLE – Drasop en Bospoort zijn de Halse kramakkelige bruggen

Bospoortbrug
 

Twee bruggen in Halle staan op de lijst van Vlaamse  bruggen die speciaal in het oog moeten worden gehouden. De brug over de Ring om Brussel aan Drasop  in Buizingen is nieuw op de lijst nadat die vorig jaar beschadigd raakte bij een ongeval met een brandende vrachtwagen.

 

De Vlaamse overheid heeft een Lijst van Prioritaire Kunstwerken opgesteld met veertig bruggen die dringend hersteld moeten worden. Sinds het ongeval mogen  enkel nog voetgangers en fietsers over de Drasopbrug en moet gemotoriseerd verkeer omrijden.  Wanneer de brug  hersteld zal worden is  nog altijd onduidelijk.

 

De tweede brug  op de lijst is de Bospoortbrug. Die brug in het centrum van Halle staat al jaren op de lijst. De Bospoortbrug dateert van midden jaren vijftig en is geteisterd door alle zwaar verkeer dat er over rijdt. Elk jaar vindt er al een opknapbeurt plaats om het asfalt te herstellen op de brug. Het blijft nog een hele tijd wachten op vernieuwing.. De Vlaamse Waterweg  wil een nieuwe brug bouwen in het kader van de moderniseringswerken op het Kanaal Brussel-Charleroi.  Eerst wordt nog de grote Zuidbrug gebouwd. En ook dat is een werk van lange adem.

 

De bevoegde diensten van de Vlaamse overheid houden nu  verscherpt toezicht maar gaan er van uit dat er geen onmiddellijk gevaar is.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 jul 2020
Sam Herremans | 05 jul 2020

archief