Halle - Klimakkers zoekt jongeren voor energiezuinige toekomst.

C21

Halle - Klimakkers zoekt jongeren voor energiezuinige toekomst.

43438099120_34c0fd8f7b_k
 
Voorkant-zonderbalk-1

 

De klimaatmarsen bewezen dat jongeren zich zorgen maken om het klimaat. Ze willen inspraak in hun toekomst. Het iniatief Klimakkers wil deze jongeren op een creatieve manier een stem geven door samen na te denken over energieoplossingen in Halle en omgeving. 

Klimakkers is een vierdaags traject waar jongeren samen oplossingen zoeken om in Halle en omgeving over te schakelen naar meer duurzame energie. Een initiatief van de energiecoöperatie Pajopower cvba-so, Provincie Vlaams-Brabant, Stad Halle en in samenwerking met verschillende partners/ Tijdens zo’n bootcamp krijgen jongeren toegang tot informatie, praktijkervaring  en werken ze vier dagen in groep aan een duurzaam energieproject. Ze worden daarbij bijgestaan door experten en organisaties uit de energiesector. Het traject zal plaatsvinden van 31 oktober tot 3 november in JC De Kazerne in Halle. Inschrijven kan via de website: www.klimakkers.be

Het traject is niet alleen een leuke ervaring maar is ook een enorme meerwaarde voor jongeren op gebied van netwerking, kennis en persoonlijke ontwikkeling. Organisator Hannes Van Gansen verduidelijkt het belang van klimakkers: “Jongeren kunnen een stem krijgen in hun duurzame toekomst, wat nu nauwelijks het geval is. Met klimakkers. geven we gerichte en professionele ondersteuning aan jongeren van verschillende studierichtingen zodat zij een directe impact kunnen realiseren”

Voor ons project krijgen we een klimaatsubsidie van 29.513 euro van de provincie Vlaams-Brabant. Met haar klimaatsubsidies steunt de provincie projecten van gemeenten, verenigingen, het sociale middenveld, bedrijven en kennisinstellingen, die meewerken aan de ambitie om tegen 2040 klimaatneutraal te worden.

Hoe kunnen jongeren zich inschrijven?

Klimakkers mikt op studenten van alle studiegebieden tussen de 17 en 28 jaar. Voorkennis over duurzame energie is dus niet nodig! Geïnteresseerde jongeren kunnen zich inschrijven via de website: www.klimakkers.be.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief