N-VA coöpteert Mark Demesmaeker uit HALLE als senator

N-VA coöpteert Mark Demesmaeker uit HALLE als senator

Mark-demesmaeker
Gecoöpteerd senator Mark Demesmaeker. Foto Ingezonden
 

De partijraad van de N-VA stemde vandaag voor de invulling van de gecoöpteerde Senaatszetel waar de partij recht op heeft. De keuze viel op Mark Demesmaeker, voormalig Europees Parlementslid.

Mark Demesmaeker zette in 2004 de stap naar de nationale politiek. Daarvoor was hij onder meer nieuwsanker bij VTM en presenteerde hij diverse tv-programma’s. Hij werd in 2004 meteen verkozen tot Vlaams Parlementslid in de kieskring Vlaams-Brabant. Hij behield die zetel bij de volgende Vlaamse verkiezingen in 2009. Ondertussen was hij sinds 2006 ook schepen in zijn thuisstad Halle.

In 2013 volgde hij Frieda Brepoels op als Europees Parlementslid. Daar zette hij zich vooral in voor hetzelfbeschikkingsrecht van de Catalanen. Maar het was vooral op het vlak van milieu dat Mark hoge ogen gooide. Al in 2017 werd hij door Vote Watch uitgeroepen tot meest invloedrijk Europarlementslid inzake milieu, en in 2018 werd hij door het European Parliament Magazine genomineerd voor beste milieuparlementslid.

Bij de verkiezingen van 26 mei 2019 stond Mark Demesmaeker op een vierde plaats. Ondanks een goede persoonlijke score moest de partij één Europese zetel inleveren.

“Ik ben de partij zeer dankbaar dat ik mijn politieke werk op nationaal niveau kan verderzetten. Al is het wel een heel andere omgeving. Ik blijf samen met mijn partij ijveren voor de uiteindelijke afschaffing van de Senaat. Maar dat zal me niet weerhouden om ook hier mijn stem te laten gelden voor de zaken die mij nauw aan het hart liggen: een écht Vlaams en een écht groen beleid.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 20 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 14 nov 2019
Roger Swalens | 14 nov 2019
Sam Herremans | 13 nov 2019
Roger Swalens | 13 nov 2019
Sam Herremans | 12 nov 2019
Roger Swalens | 12 nov 2019
Sam Herremans | 09 nov 2019

archief