HALLE – Waarom de stationsfontein niet meer spuit

HALLE – Waarom de stationsfontein niet meer spuit

Img_20190623_085017
 

Wie geregeld te voet of met de fiets, de bus of de wagen voorbij het stationsplein in Halle passeert, zal het al opgevallen zijn. In 2019 heeft de fontein aan de Graankaai amper enkele druppels water de hoogte in gestuwd.

 Gemeenteraadslid Sven Pletincx (N-VA) is het alvast ook opgevallen. Op de gemeenteraad van juni 2019 voelt hij het Schepencollege hierover aan de tand. Dit zijn zijn vragen:

“In het verleden heb ik u hierover reeds op de gemeenteraad bevraagd naar de werking en de stand van zaken van het onderhoudscontract van deze fontein. Er werd mij toen ook meegedeeld dat deze fontein operationeel zou moeten zijn van eind april tot november van 6u30 tot 23u indien de weersomstandigheden dit toelaten. In het bestek van het onderhoudscontract kan ik ook terugvinden dat de fontein installatie in dienst zou worden gesteld na de winter en dit begin maart.

Helaas moet ik vaststellen dat de fontein dit jaar nog niet operationeel is geweest. Vandaar mijn volgende schriftelijke vragen: ' Waarom is de fontein nog niet operationeel in de periode zoals gesteld in eerdere antwoorden alsook het onderhoudscontract?  Wanneer zal de fontein wel operationeel zijn?”

De komende dagen kennen de Hallenaren wellicht het antwoord op de vraag waarom de fontein het alweer laat afweten en wanneer en of ze ooit nog water zal omhoogstuwen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 09 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 08 nov 2019
Marc Sluys | 03 nov 2019

archief