HALLE – Opheldering gevraagd over Arkenvestproject

HALLE – Opheldering gevraagd over Arkenvestproject

Img_20190623_085308
 

 

“Ik lees in een aantal officiële door de stad gepubliceerde documenten "In het stadscentrum zullen de bestaande gabarit-  en bouwhoogtes richtinggevend zijn. De leefbaarheid van aanpalende percelen en straten mogen in ieder geval niet in het gedrang komen".”Er mag geen verstening van de ruimte komen." Yves Demanet van de lijst "Halle 2019", die een koele minnaar is van het Arkenvestproject, ondervraagt het schepencollege hierover op de gemeenteraad van 25 juni 2019. 

De stad had het oorspronkelijk over 96 appartementen in de Arkenvest. Dit zijn zijn vragen:

1) waarom werd dit oorspronkelijk doel, 96 appartementen, opgetrokken naar inmiddels 163 appartementen, met inbegrip van de serviceflats?

2) Waarom werd de bouwhoogte voor projectontwikkelaar  opgetrokken van 4 naar 6 verdiepingen? Terwijl dit nergens anders in de Halse binnenstad het geval is en dus duidelijk het centrumgabarit wordt aangetast met negatieve gevolgen voor de aanpalende percelen en voor de hele Halse skyline.

3) Ik lees ook: "de RUP Parklaan-Zenne-Vondel creëert een kader voor de realisatie van de 'gewenste' ruimtelijke structuur voor een deel van de historische binnenstad."

Kan u specifiëren wie of welke instantie die 6 verdiepingen - want daar gaat het in het geval van de Arkenvest over - in het RUP heeft laten opnemen - en die blijkbaar als 'wenselijk' beschouwt?

4)Ik vraag dit want dat is me niet duidelijk, ik ken persoonlijk geen Hallenaren die dit wensten', zeker de eigenaars van de aanpalende percelen niet, noch de oorspronkelijke bewoners, de Hallenaren die onteigend werden of verplicht dienden te verkopen aan een projectontwikkelaar na een collegebeslissing van2l maart 2008.

Wie besliste hier over het hoofd van de Hallenaren Gaat het over de provincie? De stad? Een partij? Een projectontwikkelaar? Graag had ik hierover duidelijkheid.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 09 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 08 nov 2019
Marc Sluys | 03 nov 2019

archief