HALLE - Onduidelijkheid over Wifi Netwerk in stadscentrum

HALLE - Onduidelijkheid over Wifi Netwerk in stadscentrum

Wifi_netwerk

Komt er al dan niet een Wi-Fi Openbare Ruimte in de Halse Middenstad? Daarover stelt raadslid Sven Pletincx een mondelinge vraag op de gemeenteraad van 25 juni.

De stad kondigde in september 2018 aan dat heel de Basiliekstraat een Wi-Fi netwerk zou krijgen, zodat iedereen gratis van internet kan genieten. Het project zou 50.000 euro kosten en uitgebreid kunnen worden tot wel 240.000 euro. Bovenop heeft de stad onlangs een Europese subsidie gekregen van 15.000 euro voor dit project. Maar wat blijkt nu? Op het vorige schepencollege is de gunningsprocedure stopgezet en wijzigt men het budget van 50.000 euro. Over alternatieven of een andere aanpak staat niets beschreven. “Vandaar dat ik op volgende gemeenteraad vragen stel over de toekomst van dit project want ik heb de indruk dat dit een ballonnetje was voor de verkiezingen, maar eigenlijk een veel te duur project is. Pittig detail: stel dat het toch ooit wordt goedgekeurd, dan moet de Basiliekstraat terug worden opengebroken voor de aanleg van het netwerk.” Zo besluit Pletincx.

"Nu blijkt men op andere gedachte te zijn gekomen en is de reden voor de stopzetting dat de stad  eigenaar wenst te worden van de verkregen data en dat dit in de voorgaande gunningsprocedure niet het geval was. Ik vind dit een zeer beknopte argumentatie van de stopzetting en vraag daarom wat extra verduidelijking.

Vandaar volgende vragen: Welke data wordt bedoeld met 'verworven data' en waarom is het bezit van deze data een struikelpunt in het plaatsen van een Wi-Fi netwerk?  Komt er nog Wi-Fi in het winkelkerngebied?

Op welke termijn denkt de stad aan het plaatsen van een alternatief Blijft de stad voorstander van een Wi-Fi installatie of kan men ook andere technologieën opteren?  Blijft het budget dat de stad voorziet voor het eventuele alternatief op 50.000 euro liggen?  Blijft de potentiële uitbreiding naar een installatie van 240.000 euro op tafel liggen?  Wat gebeurt er met de verkregen 15.000 euro subsidie van het WiFi4EU project?"

Na de gemeenteraad waarschijnlijk enige opheldering.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 20 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 14 nov 2019
Roger Swalens | 14 nov 2019
Sam Herremans | 13 nov 2019
Roger Swalens | 13 nov 2019
Sam Herremans | 12 nov 2019
Roger Swalens | 12 nov 2019
Sam Herremans | 09 nov 2019

archief