HALLE - Eva Demesmaeker wil duidelijkheid voor verkeer Groebegrachtstraat

C21

HALLE - Eva Demesmaeker wil duidelijkheid voor verkeer Groebegrachtstraat

Groeberachtstraat
 

Eva Demesmaeker, N-VA: In de Groebegrachtstraat stellen zich enkele problemen. Het ontbreekt er momenteel aan wegmarkeringen en signalisaties die leiden tot onjuist parkeren en een vlotte doorstroom van het verkeer belemmeren. De toegang tot de brandweer wordt vaak versperd door auto's die fout geparkeerd staan. Niet alleen de brandweer maar ook de hydrant is hierdoor vaak niet bereikbaar.

 

De in- en uitrit van de parkeergarage is vaak niet goed bereikbaar door auto's die te kort tegen de inrit geparkeerd staan. Dit is ook het geval bij de ingang van de gebouwen van Zennepark en Woonpunt. Hierdoor kunnen minder mobiele mensen geen gebruik maken van de speciaal ingerichte hellende wandelweg.

De gebouwen worden bewoond door heel wat oudere mensen die dagelijks verzorgend en medisch personeel over de vloer krijgen. Die mensen vinden vaak geen parkeerplek. Ook het fietspad dat parallel loopt met de Bergensesteenweg is ter hoogte van deGroebegrachtstraat niet veilig omdat fietsers en voetgangers hier beiden op hetzelfde fietspad de Groebegrachtstraat moeten oversteken. Naar aanleiding van de fietsersomleiding is het belangrijk dat fietsers hier vlot kunnen doorrijden.

"Welke mogelijkheden zien jullie om aan de geschetste problematiek tegemoet te komen?" Die vraag stelt zij op de volgende gemeenteraad.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief