HALLE - Verkeersveiligheid Lagere School Don Bosco

HALLE - Verkeersveiligheid Lagere School Don Bosco

Donboscohalle

Gemeenteraadslid André Gorgon (Vlaams Belang) maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid aan de lagere school van Don Bosco op de Lenniksesteenweg. Hij dient een voorstel in om die te verbeteren. Hierna volgen zijn bedenkingen:

“Voorstel tot beslissing van raadslid André Gorgon: Ik wens hierbij te refereren naar mijn voorstel tot beslissing ingediend op de gemeenteraad van 30 april betreffende de gevaarlijke verkeerssituatie aan de uitgangen van de kleuterschool en de lagere school Don-Bosco gelegen aan de Lenniksesteenweg.

Mijn toenmalige voorstellen zoals een totaal verkeersverbod tijdens de begin en einduren van de schooltijd - of minstens voor zwaar verkeer- door slagbomen of dergelijke werden toen als niet uitvoerbaar bestempeld. Een effectieve verhindering om plaatselijk te parkeren vlak voor de uitgangen, werd wel ter overweging aanvaard.

Na bespreking werd door u voorgesteld om een gesprek hierover aan te gaan met de schooldirectie en een tijdelijke oplossing te implementeren. Tijdelijke verplaatsbare verbodsborden werden inderdaad geplaatst aan eén van de uitgangen, borden waar niemand rekening mee gehouden heeft en blijkbaar was er ook geen enkele controle op overtredingen. Deze borden zijn nu intussen terug verdwenen.

Ik wou graag van u horen welke stappen er ondertussen in de voorbije twee maanden zijn ondernomen en wanneer en welke veiligheidsmaatregelen u overweegt te implementeren. Ik vraag ook dat er tegen de start van volgend schooljaar een veiligere schools ituatie zal gecreëerd zijn aan de uitgangen van de kleuterschool en lagere school Don-Bosco aan de Lenniksesteenweg.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 20 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 14 nov 2019
Roger Swalens | 14 nov 2019
Sam Herremans | 13 nov 2019
Roger Swalens | 13 nov 2019
Sam Herremans | 12 nov 2019
Roger Swalens | 12 nov 2019
Sam Herremans | 09 nov 2019

archief