HALLE - Ogen open op de Arkenvest: dwingende noodzaak

HALLE - Ogen open op de Arkenvest: dwingende noodzaak

Img_20190626_092605__1372_x_1029_
 

De bouw van een groot aantal appartementen langs de Arkenvest, tegenover het Elisabethpark, is nu echt van start gegaan. Bouwmachines en zware vrachtwagens rijden geregeld af en aan en nemen met wisselende regelmaat delen van de openbare weg in. Vooral voor zwakke weggebruikers is het dezer dagen extra uitkijken geblazen.

Maar ook voor automobilisten is de situatie niet altijd even helder en je ziet met de regelmaat van een klok chauffeurs al dan niet gedwongen uitwijken naar het voetpad aan de parkzijde. Als ook bussen van de Lijn moeten passeren, wordt het pas echt onoverzichtelijk en waag je beter geen ongeoorloofde manoeuvers. De aangebrachte signalisatie verandert elk moment, naargelang van de omstandigheden en de noodzaak. Graaf- en funderingswerken vormen nog maar het prille begin.

De fietsers die vanaf de Bergpoort richting Halse bib en Basiliekstraat willen, moeten het pad  in het park,  verwijderd en afgescheiden van de eigenlijke rijweg, gebruiken. Dat blijkt niet voor iedereen even evident te zijn en er worden al eens aarzelend verkeerde beslissingen genomen. Risicovol is dat. Opletten geblazen en tegelijk ook uitkijken voor voetgangers die dit pad met de tweewielers moeten delen, zodat stappers en rijders op goede voet kunnen blijven samenleven. (En sommigen hebben daar in gewone omstandigheden zelfs al eens last mee...als je de sociale media mag geloven).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 23 okt 2019
Roger Swalens | 22 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 okt 2019
Marc Sluys | 11 okt 2019
Devogeleer Emile | 11 okt 2019

archief