HALLE - Paaltje fataal voor stadsbestelwagen

C21

HALLE - Paaltje fataal voor stadsbestelwagen

2svenpletincx1
Gemeenteraadslid Sven Pletincx

Stad Halle is zelf slachtoffer van overvloed aan paaltjes: dienstvoertuig herstellen  kost te veel.

Volgens N-VA-raadslid Sven Pletincx blijven er nog steeds heel wat paaltjes en bloembakken bijkomen in Halle. De paaltjes leiden nog te vaak tot schade aan voertuigen. Ook de stad is nu slachtoffer geworden van haar eigen paaltjesbeleid. Een dienstvoertuig van de stad raakte onherstelbaar beschadigd toen het op een betonnen piramide op het Oudstrijdersplein reed.

In 2017 vroeg Pletincx het toenmalige gemeentebestuur om omzichtiger om te springen met het plaatsen van al deze objecten omdat ze reeds overvloedig aanwezig zijn. Soms staan de paaltjes recht maar vaak ook scheef na aanrijdingen met schade aan voertuigen tot gevolg.

Gemeenteraadslid Sven Pletincx: ‘Er werd maar weinig actie ondernomen nadat ik het probleem aankaartte. Integendeel, er kwamen zelfs heel wat paaltjes bij. Overal in Halle kunnen we nog steeds kapotgereden paaltjes terugvinden. Nu ook een stadsvoertuig onherstelbaar beschadigd raakte door een betonnen piramide, moet de stad ingrijpen.”

Het voertuig, een Renault Trafic, werd voor een eerste maal gebruikt in 2012 en had een nieuwwaarde van ongeveer 21.000 euro. De herstellingskosten aan het voertuig werden geschat op meer dan 6.000 euro. Daarom besliste het college om het voertuig af te danken.

Nu de stad zelf het slachtoffer is van de overvloed aan betonnen constructies hoopt Pletincx dat er lessen zullen worden getrokken voor een betere inrichting van het openbaar domein.

Het gemeenteraadslid werd eerder wel op wat hoongelach onthaald en er werd wat meewarig gegrinnikt, maar hij haalt nu helaas zijn gram omdat de stad zelf  slachtoffer is geworden van de eigen "paaltjesdrift"

Rechtzetting van de Stad Halle:

Het dienstvoertuig is immers niet onherstelbaar beschadigd zoals jullie schrijven. De reparatiekosten bedragen 6.197,34 euro inclusief 21% btw. We beoordelen – wetende dat het voertuig 6 jaar oud is en een nieuwwaarde van 20.845,42 euro inclusief btw heeft – deze herstellingskosten te hoog zijn. Het college van burgemeester en schepenen besluit ook nog om het voertuig te verkopen. Verschillende opkopers zijn inmiddels gecontacteerd om een bod uit te brengen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief