HALLE - Verkoop kasteeltje De Vleminck stuit op onbegrip

HALLE - Verkoop kasteeltje De Vleminck stuit op onbegrip

Seqoia__990_x_690_
 

De N-VA Halle vraagt het  stadsbestuur in te grijpen bij de geplande verkoop  van het kasteeltje De Vleminck aan de Brusselsesteenweg. Raadslid Rogier Lindemans, die zich  erg bekommert om het Historisch Erfgoed van de stad, toont zich verbolgen.

De stad gaf twee jaar geleden aan een projectontwikkelaar het recht en de vergunning om een zestigtal appartementen te bouwen rond het kasteeltje De Vleminck langs de Brusselsesteenweg. “In ruil voor de bouwvergunning voor de appartementen, beloofde de promotor het kasteeltje van binnen en van buiten te renoveren. Twee jaar later is men volop bezig met de bouw van appartementen en zet de bouwpromotor het kasteeltje zonder enige renovatie te koop”, weet N-VA-gemeenteraadslid Rogier Lindemans die destijds tevergeefs protesteerde tegen het grootschalige bouwproject.

“Ik vraag het stadsbestuur dan ook met aandrang om de bouwpromotor op zijn engagement te wijzen. Het is een nieuw voorbeeld van een bouwpromotor die de vruchten kan plukken zonder de lasten te hoeven te dragen” zegt het N-VA-gemeenteraadslid.

Lindemans vraagt zich af wie het kasteeltje in zijn huidige staat aan de prijs van 800.000 euro zou willen kopen. “Het kasteeltje is zijn charme kwijt. Zeker nu het park er rond wordt volgebouwd met moderne appartementsblokken. Het is haast symbolisch voor het dossier dat de tweehonderd jaar oude en beschermde sequoia in het park rond het kasteeltje, waarnaar het project is genoemd, de bouwwerken niet heeft overleefd”, besluit Rogier Lindemans

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 23 okt 2019
Roger Swalens | 22 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 okt 2019
Marc Sluys | 11 okt 2019
Devogeleer Emile | 11 okt 2019

archief