HALLE – 458 inzendingen voor Idee zkt Stad

HALLE – 458 inzendingen voor Idee zkt Stad

_dsc5099__large_
 

Het Halse stadsbestuur wil zich deze legislatuur inzetten om de kloof tussen de lokale politiek en de inwoners van Halle te verkleinen. Inspraak is daarbij essentieel. Schepen van communicatie en participatie Dieuwertje Poté vertelt: "In april lanceerden we ons gloednieuw project “Idee zkt Stad”. Met dit project wilden we onze inwoners de kans geven om input te geven voor het nieuwe beleidsplan. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 4 ideeën effectief in het beleidsplan worden opgenomen. Geen loze woorden rond inspraak, dus, maar ook echt daden."

Het project werd opgebouwd rond vier grote doelstellingen: een (be)leefbaar Halle, Halle met een hart voor jou, Halle vol natuurschoon en een stad in dialoog. Maar ook andere ideeën waren natuurlijk meer dan welkom.

Schepen Dieuwertje Poté vertelt: "Tot 30 juni kon iedereen ideeën indienen. En dat was een groot succes: we ontvingen maar liefst 458 inzendingen! Vandaag mochten wij als schepencollege uit alle inzendingen 8 ideeën kiezen. Deze ideeën worden in juli en augustus aan onze inwoners voorgelegd via een poll, waarbij iedereen kan stemmen op het idee dat hij/zij het best vindt. Het was echt niet gemakkelijk om een keuze te maken, want er zijn veel leuke ideeën ingediend!"

Begin september maakt de stad de winnaars bekend en wordt duidelijk welke ideeën effectief zullen omgezet worden in daden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 23 okt 2019
Roger Swalens | 22 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 okt 2019
Marc Sluys | 11 okt 2019
Devogeleer Emile | 11 okt 2019

archief