HALLE - Tractorsluizen Beertsestraat tegen sluipverkeer

HALLE - Tractorsluizen Beertsestraat tegen sluipverkeer

Tractorsluis

In de Beertsestraat en de Pachtersweg werden twee tractorsluizen geplaatst. Op die manier wordt het sluipverkeer uit beide straten geweerd, want enkel tractors kunnen door hun hoge wielen nog voorbij deze hindernis. Ook voetgangers en fietsers kunnen zonder problemen voorbij deze tractorsluis.

 De Beerstestraat en de Kiethomstraat op de grens met Pepingen zijn twee straten die in het verleden aardig wat sluipverkeer lokten. Daarom werd er eind vorig jaar een nieuwe verkeersregeling ingevoerd  die bepaalde dat enkel bewoners, fietsers en landbouwvoertuigen gebruik mogen maken van deze straten.

 Maar die nieuwe verkeersmaatregel werd niet altijd gerespecteerd. Vooral voor kwetsbare weggebruikers bleef de situatie er gevaarlijk omdat ze op de smalle Beertsestraat moeilijk het autoverkeer kunnen kruisen. Bovendien maakte aardig wat sluipverkeer een ommetje via de nabijgelegen Pachtersweg om de nieuwe verkeersregeling te omzeilen.

 Daarom werden er nu in beide straten tractorsluizen geplaatst. Er werd ook een aangepaste signalisatie geplaatst die duidelijk aangeeft dat doorrijden geen zin meer heeft.

 Deze ingreep moet het sluipverkeer definitief uit beide straten weren maar anderzijds hindert de sluis  de tractoren, voetgangers en fietsers niet. De plaatsing van de tractorsluizen werd vooraf afgetoetst met de veiligheidsdiensten en een delegatie van landbouwers uit de omgeving.

Bij de oppositie is men niet onverdeeld gelukkig met het plan. Sommigen denken dat de problemen zich zullen verplaatsen naar andere straten in het gehucht Elbeek. Vooral de Victor Demesmaekerstraat en de Haagstraat zullen de tol betalen, luidt het. Er wordt ook gepleit voor een globale aanpak voor alle straten tussen Edingse- en Ninoofsesteenweg.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 23 okt 2019
Roger Swalens | 22 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 okt 2019
Marc Sluys | 11 okt 2019
Devogeleer Emile | 11 okt 2019

archief