HALLE - Groebegrachtstraat vergt meer signalisatie

HALLE - Groebegrachtstraat vergt meer signalisatie

Img_0299
 
Img_0309
 

 

Op termijn komen er meer duidelijke signalisatie en wegmarkeringen in de Groebegrachtstraat.

De stad wil ter hoogte van de Groebegrachtstraat enkele werken uitvoeren die de mobiliteit en de veiligheid van de zwakke weggebruiker verbeteren. Dat heeft schepen Bram Vandenbroecke geantwoord op een vraag van gemeenteraadslid Eva Demesmaeker tijdens de gemeenteraadszitting van juni 2019..

Dat er voorlopig nog geen werk werd gemaakt van duidelijke wegmarkeringen en signalisaties heeft te maken met het feit dat de stad de site nog niet heeft kunnen verwerven. De stad wil eerst duidelijkheid over enkele technische aspecten over een pompleiding en 2  bufferbekkens die er onder de grond zitten.

Zolang de stad geen eigenaar is van de straat, kunnen er in principe geen aanpassingen gebeuren. Maar omdat de Groebegrachtstraat tijdens de bouw van de Zenne- en Zuidbrug deel uitmaakt van het omleidingsparcours voor de fietsers, wil de stad nu reeds enkele werken uitvoeren. Hiervoor wordt een overeenkomst uitgewerkt met de betrokken partijen (Colruyt, de projectontwikkelaar, de aannemer en de stad).

Zo overweegt de stad om fietssuggestiestroken aan te leggen. Op die manier worden de fietsers niet langer gehinderd door geparkeerde voertuigen. De stad wil ook werk maken van een veilige voetgangers- en fietsoversteek ter hoogte van de Bergensesteenweg. Al deze voorstellen moeten wel nog besproken worden op het college van burgemeester en schepenen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 11 dec 2019
Roger Swalens | 10 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 10 dec 2019
Devogeleer Emile | 07 dec 2019

archief