HALLE - Verkeer aan Don Bosco onder het vergrootglas

HALLE - Verkeer aan Don Bosco onder het vergrootglas

Donboscohalle
 

Halle gaat elke schoolomgeving grondig evalueren op het vlak van verkeersveiligheid en waar nodig ook bijkomende maatregelen nemen. Dat heeft  schepen Bram Vandenbroecke geantwoord op een vraag die gemeenteraadslid André Gorgon aan het college gesteld heeft op de gemeenteraad van juni 2019. Die hekelde de onveilige verkeerssituatie aan de Don Bosco-school. Op korte termijn zullen hier geen infrastructuurwerken uitgevoerd worden maar de stad start wel een sensibiliseringsactie.

Teveel ouders parkeren zich vlak voor de ingang van de Don Bosco-school. Dit belemmert een vlotte doorstroming op de Lenniksesteenweg en de andere straten in de onmiddellijke omgeving. Het zorgt bovendien voor onveilige verkeerssituaties. De stad is zich hiervan bewust en start daarom begin volgend schooljaar in samenwerking met de Don Bosco-school een sensibiliseringsactie. Daarbij worden ouders opgeroepen om zich niet in de buurt van de ingang van de school te parkeren, maar wel op voorziene parkeerplaatsen wat verderop in de straat.

Ook zal de stad in september de wegmarkeringen in de buurt van de school opnieuw opfrissen waardoor het ook visueel duidelijk wordt dat de rijweg geen parkeerplaats is. Dit zijn slechts voorlopige maatregelen want de stad wil op middellange termijn elke schoolomgeving grondig evalueren en waar nodig bijkomende verkeersmaatregelen nemen of infrastructuurwerken uitvoeren.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 13 dec 2019
Roger Swalens | 11 dec 2019
Roger Swalens | 10 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 10 dec 2019

archief