HALLE - Geen Sport in Paterskerk?

HALLE - Geen Sport in Paterskerk?

Paterskerk3
 

Op initiatief van de Cultuurraad heeft de stad Halle de Paterskerk niet verkocht.  Er wordt nu gezocht naar een nieuwe bestemming, maar de Cultuurraad is geen voorstander van sport in de kerk van de Paters Conventuelen aan de Volpestraat.

De Cultuurraad heeft in 2013 in een dossier met verantwoording aan het college gevraagd de kerk niet te verkopen maar een culturele bestemming te geven. 

  De stad organiseert nu een enquête waarin  meerdere bestemmingen kunnen gekozen worden.  De Cultuurraad vraagt nu aan de aangesloten verenigingen en hun leden hun cultureel engagement duidelijk te laten blijken door de enquête in te vullen volgens de verwachtingen van de Cultuurraad.  Meer bepaald wordt gevraagd de Paterskerk NIET als SPORTlocatie te bestempelen.  Wel theater, muziek, lezingen, tentoonstellingen en sociale ontmoetingen passen in dit gebouw met een rijke maatschappelijke betekenis.  De raad verzoekt de leden zo talrijk mogelijk de enquête in deze geest in te vullen.

 

Deelnemen aan de enquête kan tot uiterlijk 12 juli, er is dus haast bij. Bezorg jouw mening via www.halle.be/paterskerk  . De enquête telt trouwens maar 10 vragen.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 11 dec 2019
Roger Swalens | 10 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 10 dec 2019
Devogeleer Emile | 07 dec 2019

archief